MAXtv PRVA LIGA

Hajduk jedva osvojio bod protiv Zadra

Nedjelja, 01. ožujka 2015. 19:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 23. kola: Hajduk - Zadar 2:2

MAXtv Prva liga - 23. kolo

HAJDUK – ZADAR 2:2

Gradski stadion na Poljudu. Gledatelja 6000.

Sudac Fran Jović (Zagreb) 6

Strijelci: 0:1 Gabrić (12), 0:2 Čirjak (18-11 m), 1:2 Balić (69), 2:2 Maglica (76)

Žuti kartoni: Vršajević, Caktaš, Maglica (Hajduk), Čirjak, Pušić, Pešić (Zadar)

HAJDUK: Kalinić 5,5, Vršajević 6,5, Maloča 5, Milović 5, Jozinović 6, Caktaš 6, Sušić 5, Mezga 5, Vlašić 5,5 (od 72. Maloku -), Maglica 6,5, Milevskyi 5 (od 58. Balić 7)

ZADAR: Matković 6, Mišić 5,5, Ješe 6, Jerbić 6, Pušić 6, Jurkić 5,5, Pešić 5, Banović 6, Čirjak 6,5 (od 89. Okechukwz -), Gabrić 6,5 (od 41. Blažević 5), Terkeš 6,5 (od 74. Mujan -)

Dalmatinski derbi bio je podjednako važan i za Hajduk i za Zadar. Bijeli su u prošlom kolu izgubili od Lokomotive u gostima dok su Zadrani pomalo neočekivano poraženi u Stanovima od Zagreba. Salvu zvižduka i uvreda Torcida je uputila treneru gostiju Igoru Štimcu na predstavljanu momčadi.

Već na otvaranju susreta bijeli su bili u prilici da povedu, jedna odbijena lopta u kaznenom prostoru gostiju stigla je do Maglice napadač domaćina pucao je no umjesto mreže lopta se zaustavila na stativi gola Zadrana. Gosti su poveli u 12. minuti, Milevskyi je izgubio loptu na centru, Pušić se sjurio se prema golu domaćina, uposlio je bivšeg hajdukovca Gabrića koji sa 10-metara puca, Kalinić je nemoćan - 0:1.

Samo šest minuta poslije Zadrani postižu i drugi gol. Vršajević je u kaznenom prostoru srušio Terkeša, glavni sudac Jović pokazao je na bijelu točku, desnom beku bijelih pokazao je žuti karton. Siguran realizator najstrože kazne bio je Čirjak i gosti su došli do vodstva od 2:0. Potpuno zasluženo jer su djelovali bolje od domaćina.

U samoj završnici Splićani su imali dvije prilike da zatresu mrežu gostiju. Stopostotnu prigodu u 38.minuti promašio je Sušić koji nakon je nakon ubačaja Vršajevića sa desne strane, lopta je preletjela vratara Matkovića pucao glavom sa samo jednog metra no nije bio precizan. Potom je gostujuće čuvara mreže pokušao iznenaditi Caktaš, pucao je sa nekih 25 metara, zadarski vratar bio je na mjestu. Nezadovoljni navijači, posebice Torcida, skandirala je "Igrajte p......" , "Vi niste Hajduk..." Pravim koncertom zvižduka uz mnoštvo uvreda navijači su bijele ispratili na poluvremenu u svlačionicu.

U nastavku susreta prvi su zaprijetili gosti, nakon kornera pucao je Jurkić lopta je za malo otišla preko gola Kalinića. Torcida je u 53. minuti ubacila na tartan-stazu nekoliko bengalki što je bio iskaz revolta navijača na zapadnoj i sjevernoj tribini.

Trener Poklepović u 58. minuti na teren je poslao mladog Balića, iz igre je izvukao Milevskog. Svojeg ljubimca navijači su gromoglasnim zvižducima ispratili s travnjaka. Kada će mu se netko od čelnika kluba, prije svih sportski direktor Vučević, zahvaliti na daljnjoj suradnji? Što će Hajduku nemoćni, potrošeni igrač?!.

Mogli su gosti u 60. minuti riješiti pitanje pobjednika. Jozinović je izgubio loptu, Pešić je krenuo je prema golu bijelih, imao je još trojicu suigrača, ali je bio sebičan, Kalinić je uspio obraniti njegov udarac.

Hajduk je u 69. minuti smanjio vodstvo gostiju. Vršajević je presjekao loše dodavanje Jurkića, ubacio je loptu u kazneni prostor, mladi Balić pucao je sa 10-metara, Matković je bio nemoćan - 1:2.

Domaćini su pojačali tempo i uspjelo izjednačiti u 76. minuti, kada je Maglica nakon ubačaja Vršajevića pucao glavom i zatresao mrežu nemoćnog Matkovića - 2:2.

Imao je Maglica priliku da se u 77. minuti ponovno upiše u listu strijelaca, nakon ubačaja Jozinovića sa lijevog boka pucao je sa 5-6 metara glavom točno u ruke Matkovića.

Hajduk se na kraju u samo sedam minuta spasio od blamaže. Da je kojim slučajem izgubio susret, krenula bi priča kako su Splićani pustili utakmicu Zadranima.

Standings provided by Sofascore