MAXtv Prva liga: Hajduk u 95. minuti iščupao bod u Gradskom vrtu i ostao na drugom mjestu

Nedjelja, 16. ožujka 2014. 20:15 Napisao/la  SC

Utakmica 26. kola: Osijek - Hajduk 1:1. Domaćini poveli preko Pavića, Milić u posljednjim trenucima donio bod Hajduku i očuvao ga na drugom mjestu ljestvice.

MAXtv Prva liga - 26. kolo

OSIJEK - HAJDUK 1:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 5.000

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Pavić (57) 1:1 Milić (90+5)

Žuti kartoni: Matas, Mišić (Osijek)

OSIJEK: Mikulić, Novaković, Bralić, Matas, Pavić, Kurtović, Vitaić (59 Lulić), Mišić, Šorša (90 Ugarković), Škorić, Dugandžić (68 Cesarec)

HAJDUK: Tomić, Milović, Milić, Vršajević, Jozinović, Anđelković, Bradarić (38 Bencun), Sušić (70 Basha), Andrijašević, Kouassi (90 Nižić), Maglica

Minuta je djelila Osiječane od nove pobjede nad Hajdukom u Gradskom vrtu. Zasluženo je do boda došla momčad Igora Tudora koja je kroz veći dio susreta prikazala bolju igru. Podjelom bodova u Osijeku Hajduk je ponovno preskočio Rijeku i sada ima bod više na drugome mjestu ljestvice. 

Ključan trenutak prvog poluvremena dogodio se u pedeset i sedmoj minuti. Gosti su vukli loptu prema vratima Mikulića, kada je uzima Matas. Krenuo je Osiječki branič po desnoj strani, ubacio dugu loptu koja prelijeće sve igrače i dolazi do usamljenog Pavića na drugoj stativi. Laganim udarcem u padu Pavić zabija ispod nemoćnog Fabijana Tomića - 1:0.

Prije pogotka Osiječana gosti su imali nekoliko prilika za pogodak. Nakon početne letargije, prvi je puta zaprijetio Milić iz slobodnog udarca (17), a Mikulić je dalekometni pokušaj Hajdukovog beka nogom odbio s gol-linije. Pet minuta kasnije opet je gusto. Kouassi bježi po boku, šalje oštru loptu u peterac gdje 'zicer' promašuje Bradarić. Loše su domaći braniči reagirali na ubačaje Splićana. Jedan takav (36) poslao je Bradarić s lijeve strane. Milić je sam, ali glavom iz neposredne blizine ne uspijeva matirati vrlo sigurnog Mikulića. Do poluvremena Milić (38) ima novu priliku iz slobodnjaka. Nišanske sprave otišle su nekoliko centimetara pored vrata u trenutku udarca.

U nastavku, do pogotka domaćina Hajduk još više stišće obruč oko domaćeg gola. dok Osijek napada preko kontri. Nakon što je pogodio Pavić gosti su stali, da bi tek u sudačkoj nadoknadi od šest minuta krenuli po izjednačenje.

Pošlo im je to za rukom u petoj minuti produžetka. Jozinović izvodi korner, pogađa Antonija Milića u petercu, ovaj zabija za izjednačenje i veliko slavlje gostujućih navijača. Nedugo prije pogotka Lulić je iz kontre propustio zaključiti utakmicu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.