MAXtv Prva liga: Hajduk slomio otpor Cibalije tek u završnici utakmice

Petak, 14. travnja 2017. 20:15 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 28. kola: Hajduk - Cibalia 3:0. Pogotke postignuli Zgrablić (62-ag),  Kožulj (85) i Vlašić (87)

MAXtv Prva liga - 28. kolo

HAJDUK – CIBALIA 3:0  
 
 Stadion Poljud. Bez gledatelja.
 
 Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 6,5
 
 Žuti karton: Ohandza (Hajduk), Rubić, Zgrablić, M. Mišić, Žderić (Cibalia),

 Strijelci: 1:0 Zgrablić (62-ag), 2:0 Kožulj (85), 3:0 Vlašić (87)

HAJDUK: Stipica - , Tudor 5,5, Nižić 6, Terziev 6, Memolla 6, Savvas 5,5, Jefferson 6,5, T. Bašić 5,5 (od 60. Futacs ), Vlašić 6,5, Erceg 5 (od 76. Kožulj 6,5), Ohandza 6 (od 83. Said -),

 CIBALIA: Matković 5, Žderić 5, Tomašević 5 Zgrablić 5, Rubić 5, Karačić 5 (od 46. Baša 5), Vitaić 5, M. Mišić 5 (od 75. Mijaković - ), Muženjak 5, P. Mišić 5 (od 81. Mlakić -), Glavica 5,5.
 
U odnosu na momčad koja je istrčala protiv Slaven Belupa u prošlom kolu hajdukov trener Joan Carrillo u početnu jedanaestoricu je uvrstio Memollu te oporavljenog kapetana Nižića, dok Kvesića i Ćosića  nije bilo niti u zapisniku susreta.

Španjolac je prednost dao Ohandzi u odnosu na Saida, dok je najbolji strijelac bijelih Futacs za početak sjedio na klupi za pričuve.

 Tradicija je bila na strani Hajduka, koji je dobio posljednjih osam utakmica, dok je Cibalia posljednji puta slavila na Poljudu 2011. godine rezultatom 2:1.
 
 Prvu priliku domaćini su imali u 12. minuti, u gužvi pred vratima gostiju lopti se dokopao Vlašić, pucao je sa 7–8 metara, Matković je uspio obraniti, izbaciti njegov udarac u korner.

 Brzonogi Ohandza u 32. minuti pobjegao je obrani gostiju, ušao je u kazneni prostor, pucao je s nekih desetak metara desnom nogom, lopta je otišla pored desne stative gola gostiju.

 Sjajno je reagirao Matković nakon slobodnog udarca koji je izveo T. Bašić izbacio je loptu u korner.
 
 Nakon udarca iz ugla kapetan Nižić bio je najviši u skoku, pucao je sa 5  metara glavom, lopta je otišla pored lijeve stative gola Matkovića.
 
 Više od petnaestak minuta na otvaranju drugog dijela nismo vidjeli ništa vrijednog zabilježiti.
 
 Svoju nadmoć bijeli su ipak materijalizirali u 62. minuti, kada je Jefferson prije istrčalog vratara Matkovića skrenuo loptu prema golu gostiju, Zgrablić je pokušao spasiti, ali je zabio autogol.
 
 U samoj završnici domaćini su postigli dva gola, najprije je u 85. minuti Kožulj iz slobodnog udarca sa desne strane iznenadio Matkovića da bi potom dvije minute poslije nakon ubačaja Memolle, Vlašić glavom pucao sa 7 metara, Matković je bio nemoćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.