MAXtv Prva liga: Hajduk prekinuo negativnu seriju pobjedom nad Slavenom Belupom

Nedjelja, 23. rujna 2012. 20:49 Napisao  I. V.

Utakmica 9. kola MAXtv Prve lige: Hajduk - Slaven Belupo 3:1. Franko Andrijašević postigao je dva pogotka (44, 45) u razmaku od jedne minute i riješio pitanje pobjednika

MAXtv Prva liga – 9. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 3:1

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Žuti kartoni: Maras (48), Kokalović (73)

Strijelci: 1:0 Andrijašević (44), 2:0 Andrijašević (45), 3:0 Vuković (74), 3:1 Bušić (85)

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović (39 Stojanović), Milić, Radošević, Caktaš, Bencun (69 Oremuš), Andrijašević, Vuković (87 Jonjić)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Maras, Kokalović, Bubnjić, Barić, Batarelo (71 Grgić), Gregurina, Glavica (71 Brlek), Vugrinec (79 Kuprešak), Delić, Bušić

Nogometaši Hajduka uvjerljivo su pobijedili momčad S. Belupa u utakmici od koje su gosti očekivali mnogo. Eventualnom pobjedom S. Belupo mogao je preuzeti vrh ljestvice, isto kao i u prošlom kolu kada je u Koprivnici poražen od Rijeke. Ovog puta bolji od Koprivničana bili su Splićani, koji su pobjedom na Poljudu prekinuli negativan niz.

Samo jedna minuta Hajduku je trebala da se brutalno obračuna sa S. Belupom. Brutalno zato što je Franko Andrijašević postigao dva pogotka jednu minutu prije odlaska na odmor, kada se činilo da će gostujuća momčad u svlačionicu otići bez težih posljedica.

U 44. minuti na dubinsku loptu upućena na vrh kaznenog prostora krenuli su Kokalović i Andrijašević, koji se bolje ogradio, izbacio iz igre gostujućeg stopera i skrenuo loptu u mrežu neposredno ispred vratara Rodića – 1:0.

Gosti su krenuli s centra, domaćini su odmah presjekli dodavanje, na okomito ubačenu loptu skočio je Vuković, skrenuo loptu za Andrijaševića, koji je u primanju pretrčao Bubnjića, izašao pred Rodića i mirno skrenuo loptu za 2:0.

U drugom dijelu Hajduk je očekivano pao, ali ne toliko da bi gosti mogli iznenaditi, poglavito nakon što je u 64. minuti Vugrinec propustio najbolju priliku za goste. Bušić je prošao desnim bokom, prizemnom loptom pronašao Vugrineca na drugoj vratnici, pokušaj najboljeg strijelca Prve HNL svih vremena osujetio je Blažević.

U 75. minuti Hajduk je trećim pogotkom osigurao tri boda. Vuković je lijevom nogom izveo slobodni udarac s desne strane, oštro ubačena lopta na prvu vratnicu okrznula je Barića i skrenula u mrežu tik uz prvu vratnicu – 3:0.

Kokalovićev pokušaj glavom u 82. minuti i još jedna Blaževićeva dobra intervencija prethodila je pogotku utjehe za goste. U 85. minuti Delić je ubacio s desnog boka, Bušić nadskočio Veršajevića i glavom pogodio lijevi gornji kut – 3:1.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.