MAXtv Prva liga: Hajduk pobijedio Zadar, Maglica dvostruki strijelac na Poljudu

Petak, 28. ožujka 2014. 19:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 28. kola: Hajduk - Zadar 3:1. Prije početka susreta Torcida je izvjesila transparent na kojem je pisalo 'Ivo Bego - Idol i nadahnuće"

MAXtv Prva liga - 28. kolo

HAJDUK - ZADAR 3:1 (1:0)

Stadion u Poljudu. Gledatelja 5000.

 Sudac: Danijel Trampus (Osijek) - 6,5.

Strijelci: 1:0 Abdukholikov (15.), 2:0 Maglica (47.), 2:1 Tadić (65.), 3:1 Maglica (75.)

Žuti kartoni: Anđelković (Hajduk),  Hrgović i Šimurina (Zadar).

HAJDUK: Tomić (6), Mikanović (5,5) (od 46. Josip Bašić ml. 6,5), Nižić (5,5), Maloča (6), Milić (6), Anđelković (5,5), Pašalić (6), Andrijašević (6), Kouassi (5) (od 66. Vasilj -), Maglica (7) (od 76. Iluridze -), Abdukholikov (6,5).

ZADAR: Matković (6), Sarić (6) (od 73. Josip Bašić st. -), Šimurina (5,5), Jerbić (5,5), Neretljak (6), Hrgović (5,5), Čirjak (5,5) (od 52. Weitzer 6), Banović (5,5) (od 81. Surać -), Oršulić (6), Tadić (6), Ivančić (6).

 

Hajduk je očekivano pobijedio Zadar, Splićani su poveli u 15. minuti golom Uzbekistanca Abdukholikova. To mu je bio prvijenac u dresu Hajduka. Idealno ga je uposlio Maloča, a 'Tima' je pobjegao obrani Zadrana, ušao je u kazneni prostor i s desetak metara lijevicom je prebacio istrčalog Matkovića.

 'Tima' je u 34. minuti pucao s dvadesetak metara, a lopta je pogodila gredu gola Zadrana. Gosti su svoju jedinu priliku imali u 45. minuti. Ivančić je idealno uposlio Čirjaka koji je s vrha kaznenog prostora lijevom nogom gađao donji desni kut Tomićevih vrata. Lopta je prošla tik uz stativu.

Bego doživio ovacije
Prije početka susreta Torcida je izvjesila transparent na kojem je pisalo 'Ivo Bego - Idol i nadahnuće!'. Potom su počeli skandirati 'Ivo Bego, Ivo Bego... hajdučko srce'. Legenda Hajduka koja je sjedila u loži podigla se na noge i otpozdravila cijelom stadionu.

U nastavku susreta već u 47. minuti nakon ubačaja Bašića koji je na poluvremenu zamijenio Mikanovića 'bijeli' su postigli i drugi zgoditak. Sarić je nespretno glavom udario loptu koja je stigla do Maglice. Ponajboljem strijelcu domaćih nije bilo teško iz blizine zatresti mrežu gostiju.

 Zadrani su smanjili vodstvo domaćina u 65. minuti nakon lijepe akcije. Sarić je s desnog boka ubacio u kazneni prostor. Lopta je stigla do Ivančića koji ju je primirio i idealno poslužio Tadića, a napadaču Zadra nije bilo teško sa sedam-osam metara poslati loptu u mrežu pored nemoćnog Tomića. U 73. minuti snažan udarac Weitzera iz slobodnog udarca izboksao je Tomić.

Pitanje pobjednika riješio je Maglica svojim drugim pogotkom na susretu. Nakon odlične akcije domaćih igrača Pašalić je u priliku izbacio Maglicu. Napadač Hajduka izišao je sam pred Matkovića i snažnim udarcem s desetak metara zabio je za 3:1.

Mogli su domaćini i uvjerljivije slaviti da je Maloča u 80. minuti realizirao kazneni udarac. Jerbić je u kaznenom prostoru srušio Iluridzea, Gruzijac je u začetku akcije igrao rukom, ali sudac Trampus to nije vidio. Udarac kapetana Maloče obranio je Matković. Lopta se odbila ponovno do stopera domaćina koji je šutirao glavom, no umjesto mreže lopta se zaustavila na desnoj stativi gola Zadrana.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.