MAXTV PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Zadar, Iluridze odlučio

Subota, 21. rujna 2013. 20:56 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Hajduk - Zadar 1:0. Gruzijac Iluridze prvijencem u 9. minuti osigurao Hajduku pobjedu

MAXtv Prva liga – 10. kolo

HAJDUK – ZADAR 1:0

Stadion u Poljudu. Gledatelja 8.000

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelac: 1:0 Iluridze (9)

Žuti kartoni: Milić (Hajduk) Con, Sarić, Hrgović, Jerbić (Zadar)

HAJDUK: Kalinić, Milović, Jonjić, Vršajević, Milić, Sušić, Bukva, Pašalić, Kouassi (90 Anđelković), Iluridze (62 Bencun), Maglica (53 Andrijašević)

ZADAR: Matković, Neretljak, Con, Sarić, Bilaver, Vasilj (16 Ivančić), Muić, Hrgović (66 Terkeš), Jerbić, Heister, Tadić (78 Blažević)

Nogometaši Hajduka uspješno su prošli desetu ovosezonsku prepreku u domaćem prvenstvu. Golom čovjeka koji ih je ljetos izbacio iz natjecanja u Europskoj ligi, Giorgija Iluridzea pao je Zadar, ekipa koja nije imala previše prigoda za učiniti bilo što na Poljudu. Za Zadrane su na splitskom travnjaku istrčala i dva Rijekina igrača na posudbi – Mato Neretljak i Josip Tadić.

Jedini pogodak na susretu pao je iz prve neugodnosti na terenu. Igrala se deveta minuta susreta kada dobro uposleni Maglica proigrava Iluridzea. Gruzijac ne griješi i to je pogodak za 1-0. I nakon postignutog pogotka nastavili su domaćini s prijetnjama, posebice kada je iz igre u ranoj fazi susreta morao izaći ozlijeđeni Vasilj. Loše je zadarski veznjak prošao u duelu s Avdijom Vršajevićem, pa je gostujući strateg Milin u igru morao ubaciti Josipa Ivančića.

U 21. minuti Zadar je imao jedinu pravu prigodu za pogodak u prvome dijelu. Izašao je sam pred vratara Kalinića Ivančić, Jonjić ga je počeo stizati no napadač Zadra puca tik pored vratnice. Pet minuta kasnije opasno je na drugoj strani kada Vršajević ubacuje s desne strane, a Maglica glavom puca kraj gola. Dobru priliku za Hajduk (33) nije iskoristio Bukva. Neretljak je loše procjenio put jedne visoke lopte pa se bosanskohercegovački veznjak u redovima Splićana našao oči u oči s Matkovićem. Krenuo je Bukva u dribling, no Matković ga u tome spriječava i odnosii loptu.

U nastavku je prvi (54) zaprijetio zadarski sastav. Iz slobodnog udarca s lijeve strane loptu u srce kaznenog prostora ubacuje Hrgović, a Tadić ondje glavom puca izravno u Hajdukovog golmana Kalinića. Jedva je to povremeni hrvatski reprezentativac zaustavio na gol-crti. Tadić je i četiri minute kasnije nakon 'veleslaloma' kroz Hajdukovu obranu oprobao svoj udarac sa 18, 19 metara, no lopta je još jednom odsjela u rukama Kalinića. Zadar je preuzeo inicijativu u drugome dijelu, nije domaća momčad izgledala onako dobro kao prošloga kola protiv Dinama. U 68. minuti imali su momci sa Stanova priliku utakmice. Tadić je mogao osigurati Zadru bod, ali u novom izravnom dvoboju s Kalinićem ponovno je bio bolji vratar domaćina. Izvrsno je Tadića uposlio Heister, Tadić je htio loptu plasirati u desni kut, ali sve je Kalinić pročitao i održao Hajduk u vodstvu.

U posljednjih deset minuta Hajduk je djelovao vrlo nervozno, čekao kraj susreta, čuvao loptu. Milin je s klupe Zadra ubacio Blaževića umjesto Tadića, nakon što se ovaj potonji dobro ispromašivao u drugom dijelu. Pokušao je trener Zadrana pojačati napad uvođenjem Terkeša umjesto Hrgovića, nekadašnjeg Hajdučkog srca, ali nije Zadar uspio doći do boda u Splitu. Hajduk je na kraju mogao doći i do uvjerljivije pobjede, da je kontra koju je povukao Kouassi urodila plodom. Kouassi nakon dugog sprinta upošljava Bukvu, samog na desetak metara od vratiju. Bukva je priliku za prvi pogodak u dresu Hajduka promašio udarcem preko grede.

Hajduk je sedmom ovosezonskom pobjedom makar preko noći postao vodeća momčad prvoligaške karavane. Nakon dvije uzastopne pobjede, sljedeće subote (19 sati) momčad Igora Tudora dolazi na Kantridu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.