MAXtv Prva liga: Hajduk pobijedio Lokomotivu i zasjeo na vrh ljestvice nakon dvije godine

Subota, 24. listopada 2015. 21:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 14. kola: Hajduk - Lokomotova 2:1. Posljednji puta Hajduk je bio na čelu prvoligaške kolone  u sezoni 2013/14, kada je 13. kolu također pobijedio Lokomotivu 


Hajduk je pobjedom (2:1) nad Lokomotivom nakon dvije godine zasjeo na prvo mjesto, barem dok ne završi utakmica između Rijeke i Dinama u nedjelju.

U 25. minuti Sušić je doveo Hajduk u vodsvo udarcem s 18 metara - 1:0. Tijekom prvoga dijela Hajduk je bio izrazito nadmoćan, stvorio je više prilika i mogao povećati vodstvo do odmora.

U drugom dijelu Lokomotiva je pokazala znatno više. U 49. minuti vratar Kalinić zaustavio je prekršajem Doležala, koji je sam krenuo prema vratima Hajduka. Kalinić je dobio žuti karton, jer je sudac procijenio da vratar Hajduka nije bio zadnja Doležalova prepreka do vratiju.

U 55. minuti Andrijašević je udarcem glavom prvi svladao Kalinića nakon 776 minuta, Lokomotiva se vratila u utakmicu - 1:1.

U 65. minuti Tudor je iskoristio Milćev ubačaj i postavio konačnih 2:1. Hajduk je mirno sačuvao vodstvo za prvo mjesto na ljestvici.

Posljednji puta Hajduk je bio na čelu prvoligaške kolone u sezoni 2013/14, kada je u 13. kolu na Poljudu također pobijedio Lokomotivu rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac je bio Marko Bencun, dok se jednom u strijelce upisao Marijo Pašalić, trener je bio Igor Tudor.

HAJDUK: Kalinić, Juranović, Milović, Bilyi, Milić, Jefferson, Maloku (60 Bencun), Balić (82 Roguljić), Sušić, Tudor (85 Maglica), Vlašić

LOKOMOTIVA: Zelenika, Capan, Mrčela, Perić, Barišić, Leko, Bručić (68 Marić), Pamić, Andrijašević (78 Puljić), Fiolić, Doležal (61 Grezda)

Utakmica 14. kola: Hajduk - Lokomotova 2:1 (Sušić 29, Tudor 65/Andrijašević 55)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.