MAXtv PRVA LIGA

Hajduk petardom ispratio Osijek

Subota, 06. svibnja 2017. 19:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 32. kola: Hajduk - Osijek 5:1. Hajduk  pobjegao tri boda Osijeku u borbi za treće mjesto


MAXtv Prva liga - 32. kolo

HAJDUK – OSIJEK   5:1  

Stadion Poljud. Gledatelja 9.947.

 Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5

 Strijelci: 1:0 T. Bašić (56), 2:0 Futacs (62), 3:0 T. Bašić (65), 4:0 Erceg (70), 5:0 Said (88), 5:1 Boban (90)

 Žuti kartoni: Barry, Tudor (Hajduk), Lopa (Osijek)

 HAJDUK: Stipica 6,5, Tudor 6,5, Nižić 6,5, Ćosić 6, Memolla 6, Jefferson 7, Savvas 5 (od 46. T. Bašić 8,5), Barry 6, Vlašić 75 Erceg 7,5 (od 73. Said 6,5), Futacs 7,5 (od 79. Ohandza -)

 OSIJEK: Malenica 5,5, Matas 5, Škorić 5, Barać, Barišić 5, Lesjak - (od 11. Vojnović 5), Mioč 5, Knežević 5(od 69. Pušić - ), Lopa 5, Perošević 5, Ejupi 5 (od 69. Boban 6 ).

 Hajduk je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Osijeka u najboljoj utakmici u nastavku sezone.
 
 Domaćini su bolje otvorili susret krenuli su odmah agresivno prema vratima Malenice, u samo sedam minuta izveli su pet kornera.
 
 Puno i previše nervoze bilo je u prvih petnaestak minuta Barry i Tudor zaradili su opravdano žuti karton zbog oštrog starta na suparničkog  igrača.
 
 Prijetili su domaćini preko Barrya, Savvasa, Futacsa, Vlašića... ali nisu bili precizni, ili je pak njihove udarce zaustavljavao Malenica.
 
 Osiječani su pak pokušavali nešto iz kontre, ali su bili jalovi. Na početku drugog dijela gosti su imali veliku priliku da povedu, Ejupi je ubacio u kazneni prostor, domaća obrana je zakasnila sa namještanjem ofsajda, lopta je došla do Kneževića koji sam sa desetak metara lijevicom šalje loptu preko gola.
 
 Samo dvije minute poslije nakon kornera kojeg je sa lijeve strane izveo Barry, Jefferson je bio najviši u skoku pucao je sa 7 – 8 metara, Malenica je kratko odbio loptu, koja je stigla  do Ćosića koji sa 3 – 4 metra puca preko gola. Teže je to bilo promašiti nego zabiti!
 
 Hajduk je ipak uspio materijalizirati svoju nadmoć golom T. Bašića u 56. minuti. Desni bek gostiju pogriješio negdje oko centra loptu mu je uzeo Erceg krenuo je prema golu,pokušao je uposliti Futacs, loptu je prihvatio T. Bašić koji je također krenuo prema vratima gostiju, pucao je sa nekih 18. metara pogodio je desni donji kut nemoćnog Malenice.

 Domaćini su povećali svoju prednost prekrasnim golom Futacs koji je u 62. minuti sa vrha kaznenog prostora pucao desnom nogom, pogodio je lijevi gornji kut Malenice.

 Samo tri minuta poslije domaćini postižu i treći zgoditak, strijalce je bio T. Bašić kojem je to bio drugi gol u samo devet minuta.
 
 Erceg je pokušao uposliti Futasc koji nije dobro primio loptu koja se odbila do T. Bašića, koji desnom nogom sa 12 – 13 metara trese mrežu gostiju.
 
 Osijek se u samo devet minuta drugog dijela „raspao“!
 
 Samo to nije bio kraj katastrofe gostiju, Vlašić je 70. minuti pobjegao sporoj obrani Osiječana, ubacio je loptu  u kazneni prostor, Malenica je bio (pre)kratak tako da Ercegu nije bilo teško loptu iz blizine poslati u prazan gol.
 
 U samoj završnici Said je nakon kornera iz blizine poslao loptu u mrežu.
 
 Gosti su uspjeli postiči u sudačkoj nadoknadi počasni gol, strijelac je bio Boban.
 
 Osiječani su tako "petardom" ispraćeni sa Poljuda.
 
 Hajdukovci su na najbolji način čestitali svojim navijačima i sugrađanima Sv. Duju, zaštitnika grada Splita, fešta je započela odmah nakon vrijedne i važne pobjede bijelih.
 
 Ovom pobjedom Hajduk je pobjegao tri boda Osijeku u borbi za treće mjesto na prvenstvenoj tablici, uz to uvjerljivom pobjedom čestitali 35. rođendan predsjedniku Ivanu Kosu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.