MAXtv Prva liga: Hajduk pet puta zatresao mrežu Splita, Poljud ponovo otvorio tribine

Srijeda, 26. travnja 2017. 22:16 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 30. kola: Hajduk - Split 5:2. Hajduk zbog kazne  utakmice sa Slaven Belupom i Cibalijom odigrao pred praznim tribinama


MAXtv Prva liga - 30. kolo

HAJDUK – RNK SPLIT  5:2  

 Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 5.685.
 
 Sudac: Ivan Vučković  (Zagreb) 7

 Strijelci: 1:0 Vlašić (12-11 m), 1:1 Tomičić (39), 2:1 Nižić (45), 3:1 Erceg (47), 3:2 Ugrina (63), 4:2 Said (67), 7:5 Ohandza (85)

 Žuti kartoni: Vlašić (Hajduk) Perković, Dupovac (Split),

 HAJDUK: Stipica 6,5, Ismajli 6, Nižić 6, Terzivev 6 (od 86. Bosančić -), Memolla 6,5, Jefferson 6,5, T. Bašić 7,5 Hamza 6, Vlašić 6,5 (od 70. Kožulj -) 6,5, Erceg 7 (od 56. Said 7), Ohandza 7.

 SPLIT: Kukić 6, Jurendić 5, Dupovac 6, Perković 6,5, Škvorc, Merajić - (od 21. Jakić 6 ), Vidović 6 (od 77. Jovanović -), Boljat 5,5 (od 55. Pavlovski 6), Tomičić 6,5, Pešić 6,5, Ugrina 6,5.
 
Nakon 45 dana Hajduk je na Poljudu ponovo igrao pred gledateljma u gradskom derbiju sa Splitom ili kako ga navijači vole zvati derbi Svetog Duje.

  Posljednji puta igrali su gledateljima u Jadranskom derbiju kada je na poljudskoj ljepotici gostovala Rijeka, utakmica je završila rezultatom 1:1.

Hajduk je zbog kazne utakmice sa Slaven Belupom i Cibalijom odigrao pred praznim tribinama.
 
  Hajduk je poveo golom Vlašića u 12. minuti. Nakon što je Jurendić u kaznenom prostoru srušio Memollu, sudac Vuković bez krzmanja pokazao je na bijelu točku siguran realizator bio je najmlađi igrač u bijelom dresu kojem je predsjednik kluba Ivan Kos uoči početka susreta darovao dres sa brojem 100.
 
  Toliko je utakmica „Niksi“  odigrao u Hajdukovu dresu.

  Stoti nastup mu je bio protiv Slaven Belupa, koji je odigran bez nazočnosti gledatelja.
 
  Bili su „crveni“ blizu poravnanja rezultata u 38. minuti, Pešić je pucao sa vrha kaznenog prostora lijevom nogom, lopta je okrznula prečku.
 
  Samo minutu poslije gosti su stigli do izjednačenja, Pešić je idealno uposlio Tomičića koji  je pobjegao obrani domaćina ušao je u kazneni prostor sačekao je reakciju Stipice i sa nekih desetak metara lijevom nogom pucao lopta je prošla ispod vratara bijelih i završila u mreži.
 
  Split je nakon 660 minuta napokon postigao gol!
 
  Kratko je trajalo izjednačenje rezultata, Hajduk je u samoj završnici susreta poveo golom kapetana Nižića koji se najbolje snašao u gužvi pred vratima Kukića.

  Slobodni udarac izveo je sa lijeve strane Hamza, lopta je prošla kroz šumu nogu došla do Ohandze koji puca iz blizine Kukić kratko odbija loptu Nižić je najbrži i šalje loptu u mrežu.
 
  Već na samom otvaranju drugog dijela domaćini su postigli i treći zgoditak, mrežu Kukića zatresao je nekadašnji igrač Splita Erceg koji je prihvatio jednu „ničiju“ loptu u kaznenom prostoru gostiju pucao lijevom nogom sa nekih 12, 13 metara, vratar Splita bio je nemoćan.
 
  Stipica je u 61. minuti u jednoj akciji naprije obranio udarac Perkovića, potom i Tomičića.
 
  Gosti su u 63. minuti preko Ugrine smanjili vodstvo domaćina, Perković je prebacio loptu iza leđa obrane bijelih prihvatio ju je Ugrina i sa nekih 12, 13 metara pucao Stipica je bio nemoćan.

  Golijada se nastavila u 67. minuti, kada je Said sjajno reagirao na dodavanje T. Bašića, oslobodio se Škvorca ušao u kazneni prostor pucao iskosa sa lijeve strane pogodio je lijevi donji kut vratiju Kukića.
 
  Petardu u mrežu Kukića pospremio je Ohandza kojeg je odlično poslužio T. Bašić, ljubimac navijala Frane Zolja pobjegao je obrani gostiju prevario istrčalog vratara gostiju poslao loptu u prazan gol.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.