MAXtv Prva liga: Hajduk ostvario europski plasman, Vlašić pogodio za pobjedu protiv Zagreba

Subota, 23. svibnja 2015. 18:49 Napisao/la  SC

Utakmica 35. kola: Hajduk - Zagreb 1:0


MAXtv Prva liga - 35. kolo

HAJDUK – ZAGREB 1:0

Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja 4680.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelac: 1:0 Vlašić (19.)

Žuti kartoni: Mezga, Caktaš, Milović, Kalinić (Hajduk)

HAJDUK: Kalinić (7), Mikanović (5.5), Maloča (6), Milović (6), Jozinović (6.5), Caktaš (6), Tudor (5.5), Balić (6) (od 74. Kurbanov -), Mezga (5.5) (od 83. Vuković -), Vlašić (7.5), Gotal (5.5) (od 46. Juranović 5.5).

ZAGREB: Livaković (6.5), Jurendić (6), Kolinger (6), Musa (6), Štiglec (5.5), Ljubičić (6), Matić (5) (od 66. Ćubel -), Krovinović (6), Stepčić (6.5), Medić (5), G. Boban (5.5).

Utakmica je bila podjednako važna za jedne i druge u borbi za Europu. Hajduku je pobjeda kolo prije kraja prvenstva bila potrebna za potvrdu da će naredne sezone igrati na europskim travnjacima, dok su zagrebašima možebitna tri kola s Poljuda da u zadnjem kolu po prvi put zaigraju u europskom natjecanju. Stoga su krenuli od prve minute po sva tri boda.

Najprije je Stepčićev udarac sa desetak metara u 9. minuti obranio Kalinić. Potom je G. Boban promašio stopostotnu prigodu, nakon ubačaja Stepčića s lijeve strane pucao je sam, neometan sa sedam metara, no Kalinić je sjajno reagirao. Nakon toga je još jednom opasan bio Stepčić, Kalinić se nije dao iznenaditi.

Domaćini su zaprijetili prvi put u 18. minuti kada je udarac Vlašića obranio Livaković. Samo minutu kasnije Vlašić je postigao eurogol. Korner je izveo Balić, obrana gostiju izbila loptu koja je stigla do Vlašića, koji je sa 15 metara poluvolejom sjajno matirao Livakovića.

U drugom poluvremenu Hajduk se grčevito branio, gosti su u 64. minuti mogli poravnati. Jurendić je ubacio s desnog boka, a G. Boban je zakasnio u sredini. Osam minuta kasnije Vlašić, najbolji igrač na terenu i strijelac zgoditka, koji je Hajduku donio Europu nanizao je nekoliko gostujućih igrača, uposlio Balića koji je sa 12 metara pucao, no Livaković je bio na mjestu.

Hajduk je tako nakon jedne u nizu teških i turbulentnih godina izborio izlazak u Europu. No, očigledno je kako mnogo toga u klubu i momčadi ne štima. Promjene su nužne i to odmah!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.