MAXtv Prva liga: Hajduk napunio mrežu Cibalije u završnici utakmice

Subota, 24. rujna 2016. 20:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 10. kola: Hajduk - Cibalia 6:1. Hajduk tri pogotka postigao u zadnjih desetak minuta


MAXtv Prva liga - 10. kolo

HAJDUK – CIBALIA 6:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 6061.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) 6,5

Strijelci: 1:0 Said (7), 1:1 Dabro (34), 2:1 Ohandza (54), 3:1 Kožulj (72), 4:1 Ohandza (84), 5:1 Jefferson (87), 6:1 Futacs (89)

Žuti kartoni: Barry, Nižić (Hajduk), Tomašević (Cibalia)

HAJDUK: Kalinić 6, Juranović 6, Nižić 5,5, Ismajli 5,5, Memolla 5,5, Jefferson 7, Kožulj 7 (od 72.Maganto), Barry 6, Erceg 6,5 (od 46.Tudor 6), Said 7 (od 65.Futacs 6,5), Ohandza 8

CIBALIA: Matković 5,5, Muženjak 5,5, Zgrablić 5,5, Jerbić 5,5, Šare 5, Tomašević 5, Mijoković 5,5, Vitaić 6, Baša 5 (od 61. Grafina 5), Čuljak 5,5 (od 79. Jamail -), Dabro 6 (od.61 Karačić)

Trener Hajduka Marijan Pušnik prvi puta je u dosadašnjem tijeku sezone na travnjak od prve minute poslao Ohandzu i Saida, što se u konačnici pokazalo kao „pun pogodak“.

Obojica su se upisali u listu strijelaca, Ohandza je bio dvostruki strijelac, dok je Said uz postignuti gol asistirao Ohandzi za njegov prvi gol.

Zbog ozljede zadnje lože na dispoziciji nije imao Vlašića.

Nakon samo sedam minuta igre domaćini su poveli, Erceg je idealno uposlio u kaznenom prostoru Saida koji iz prve puca sa nekioh desetak metara Matković je bio nemoćan.

Gosti su prvi puta priprijetili u 27. minuti Dabro je povratnom loptom uposlio Bašu koji je pucao sa vrha kaznenog prostora lopta je prošla metar od lijeve stative gola Kalinića.

Iz jedne bezopasne akcije, Spliaćni su umalo povećali prednost, lopta se odbila do Ercega koji puca lijevom nogom sa vrha kaznenog prostora, lopta pogađa lijevi stativu gola Matkovića.

Gosti koji su nakon ranog primljenog gola zaigrali bolje, stigli su do poravnanja rezultata, strijelac je u 34. minuti bio Dabro.

Sa lijevog boka loptu je u kazneni prostor ubacio Čuljak, najviši u skoku bio je kapetan Vitaić koji ju je glavom vratio u peterac domćina, gdje je Dabro bio spretniji od Nižića i Ismajlija i glavom puca i pogađa mrežu Kalinića.

Na otvaranju drugog dijela „zagužvalo“ se pred vratima Matkovića nakon kornera kojeg je izveo Kožulj, no bez posljedica za goste.

Domaćini su ponovno poveli u 54. minuti, Jefferson je uposlio Saida koji je idealno poslužio Ohandzu koji bježi obrani gostiju puca sa nekih desetak metara Matković je nemoćan.

Samo minutu potom Tudor je promašao prazan gol sa 4-5 nakon što ga je uposlio Ohandza, da bi u sljedećem napadu u prilici nakon dodavanja Memolle bio Juranović pucao je sa desetak metara, no bio je neprecizan.

Hajduk je do trećeg zgoditka stiago euro-golom Kožulja i to iz drugog pokušaja.

Najprije je Kožulj izveo slobodni udarac sa nekih 25. metara, lopta je pogodila živ zid, odbila se do „bijelog“ veznjaka koji puca i pogađa lijevio dio mreže nemoćnog Matkovića.

„Mrzim Dinamo, mrzim Dinamo...“ skandirala je Torcida u završnici susreta uoči najvećeg hrvatskog derbija dvoboja Dinama i Hajduka, koji se igra naredne nedjelje u Maksimiru.

U finišu susret bijeli su postigli tri gola.

Najprije je Ohandza postigao svoj drugi, Hajdukov četvrti gol, pucao je nekih 22 metara, Matković je krivo procijenio let lopte.

Potom se u listu strijelaca upisao Jefferson, da bi „golijadu“ zaključio Futacs.

Vinkovčani su se tako kući vratili sa pola tuceta golova u mreži. Usudili bismo se kazati, ništa neočekivano s obzirom na bankrot koji prijeti Cibaliji.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.