MAXTV PRVA LIGA

Hajduk nadigrao Lokomotivu na Poljudu

Subota, 26. listopada 2013. 20:55 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 14. kola: Hajduk - Lokomotiva 3:1. Bencun opet postigao dva gola

MAXtv Prva liga – 14. kolo

HAJDUK – LOKOMOTIVA 3:1

Stadion u Poljudu. Gledatelja 15.000.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar).

Strijelac: 1:0 Bencun (38), 2:0 Bencun (87), 2:1 Pjaca (90+2), 3:1 Pašalić (90+3)

Žuti kartoni: Milović, Maglica (Hajduk), Puljić, Chago (Lokomotiva).

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (82 Nižić), Maloča, Milović, Jozinović, Bradarić, Sušić, Kouassi, Andrijašević (71 Maglica), Bencun, Iluridze (61 Pašalić)

LOKOMOTIVA: Šarlija, Gorupec, Puljić, Mesarić, Musa (46 Pjaca), Chago, Bručić, Trebotić (61 Mišić), Šovšić, Šitum (75 Šitum), Budimir.

Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu u uzbudljivoj utakmici i zadržali vodeće mjesto na ljestvici. Opet se istaknuo dvostruki strijelac Marko Bencun, koji je postigao četiri pogotka u dvije zadnje utakmice.

Dvoboj Hajduka i Lokomotive privukao je petnaestak tisuća gledatelja, prije susreta puno više se pričalo kako će suditi Bruno Marić nego kakva će biti utakmica.

Od prve minute domaćini su krenuli ne bi li što prije stigli do gola koji bi im olakšao put do pobjede. Bili su nadmoćniji, imali su nekoliko (polu)prilika od kojih najbolju nije iskoristio Iluridze.

Svoju nadmoć materijalizirali su 'bijeli' u 38. minuti, kada je Bencun nakon dodavanja Iluridzea pucao s 33 metara. Pogodio je desni donji kut nemoćnog Šarlije – 1:0.

Tri minute poslije Šitum je centrirao s desnog boka, Bručić je šutirao s desetak metara, a lopta je otišla tik uz lijevu stativu. Sudac Marić u 43. minuti trebao je nakon grubog prekršaja Milovića nad Budimirom pokazati u najmanju ruku žuti karton, no to bi mu bio drugi isključujući.

U drugom dijelu utakmica je bila rezultatski otvorena sve do same završnice, kada je Sušić na desnoj strani ubacio lijevom nogom, a Bencun poletio zrakom i udarcem glavom poslao loptu uz desnu vratnicu – 2:0.

U 92. minuti Pjaca se u kaznenom prostoru oslobodio Jozinovića i mirno plasirao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Kalinića. Krenula je momčad Lokomotive u zadnju minutu produžetka va banque, momčad Hajduka otela je loptu i u kontri s čak četvoricom igrača dotrčala do vratara Šarlije. Pašalić je mirno zaključio utakmicu – 3:1.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.