MAXtv Prva liga: Hajduk na Poljudu svladao Slaven Belupo uoči dolaska na Kantridu

Nedjelja, 15. veljače 2015. 18:51 Napisao/la  SC

Susret 21. kola: Hajduk - Slaven Belupo 2:1. Gotal u osmoj minuti pogodio za vodstvo, Vlašić povećao prednost. Gosti smanjili eurogolom Parackog

MAXtv Prva liga - 21. kolo

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:1

Stadion Poljud. Gledatelja 7.000

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 1:0 Gotal (8) 2:0 Vlašić (40) 2:1 Paracki (59)

Žuti kartoni: Vasilj (Hajduk) Fuštar (Slaven Belupo)

HAJDUK: Kalinić, Milović, Vršajević, Vlašić (65 Milevskyi), Maglica, Gotal (89 Bašić), Vasilj, Caktaš (82 Balić), Maloča, Vuković, Sušić

SLAVEN BELUPO: Kardum, Grgić, Edson, Crepulja, Brlek (72 Jambor), Paracki, Delić (85 Mihaljević), Purić, Fuštar (46 Mišić), Mirić, Ozobić

Nogometaši Hajduka slavili su na Poljudu rezultatom 2:1 protiv Slaven Belupa u susretu 21. kola MAXtv Prve lige. Iskoristila je tako splitska momčad remi Rijeke u Puli i za dva boda smanjila zaostatak za Riječanima uoči novog jadranskog derbija koji će se na Kantridi odigrati u srijedu.

Već u osmoj minuti utakmice Hajduk je poveo i time na pravi način kapitalizirao početnu prednost u utakmici. Vršajević je povukao i lijepo ubacio u sredinu za Maglicu. Njegov je udarac uspio obraniti Ivan Kardum, ali gostujući vratar nije imao šanse na odbijenoj lopti koju je u mrežu pospremio Sandro Gotal. Bio je to osmi postignuti pogodak u prvenstvu za napadača s austrijskom putovnicom i prava najava za proslavu 104. rođendana domaće momčadi. Mogao je Hajduk do gola i u 13. minuti. Maglica daje za Gotala, no u trenutku udarca loptu je u korner uspio odbiti Grgić.

Gosti su uglavnom prijetili iz sporadičnih kontranapada, igra bi se u domaći kazneni prostor preselila samo kada bi Slaven Belupo izvađao udarce iz kuta. U matnoj se situaciji u 22. minuti umalo našao Mirić. Savršeno je bio poslužen od strane bivšeg igrača Hajduka Filipa Ozobića, no prije od njega na loptu je stigao Lovre Kalinić. Na poljudskim se tribinama uglavnom pjevalo u čast rođendana Hajduka, kojeg je mogao zagorčati i Delić da se snašao u 27. minuti. Izbjegao je zaleđe, našao se sam ispred Kalinića no stigao je Vasilj i otklonio opasnost.

U 33. minuti Maglica se sjurio po lijevoj strani, odlučio je potom sam završiti akciju te je pogodio u vanjski dio Kardumove mreže. Dvije minute kasnije gosti su imali najizgledniju priliku prvog dijela. Korner je izveo Brlek s lijeve strane, a fliper u kaznenom prostoru Hajduka nije uspio u pogodak pretvoriti Fuštar. Prije drugog domaćeg pogotka probao je i Ozobić (39) no otišla je njegova lopta preko gola.

Igrala se 40. minuta kada je Sušić ostavio loptu za Vlašića na lijevoj strani. Potonji se odlučio centrirati no lopta je u čudnoj devijaciji prevarila Karduma i odsjela na malij mrežici. Hajduk je s kapitalnom prednosti otišao na poluvrijeme.

Prilike su početkom nastavka izmijenili Gotal (49) i Ozobić (52). Gotalov udarac otišao je pored gola, Ozobiču je obranio Kalinić iz akcije koju je sam iskreirao. Slaven Belupo je izjednačio u 59. minuti. Jedan od najljepših pogodaka kola djelo je Gorana Parackog. Bivši junior Rijeke, ali i igrač Karlovca i Splita pogodio je s oko dvadeset i pet metara u desne rašlje Kalinićeva gola. Vratar Hajduka ispružio se, ali nije mogao do lopte.

Gosti su osim rezultatske prednosti smanjivali postupno i omjer posjeda lopte. Pokušao je zabiti i Marko Mirić u 72. minuti no njegov je poluvolej otišao preko gola. Sve su konkretniji i opasniji bili gosti iz Koprivnice, Hajdukovo je vodstvo opasno visilo polovicom drugog dijela. Domaći trener Vukas pokušao je vratiti balans uvođenjem Milevskog, no njegovi su se igrači postavili previše zatvoreno kako bi riješili utakmicu.

Propustio je to učiniti Maglica u 85. minuti. Lijepo ga je uposlio Milevskyi, no Kardum mu je skratio kut i zaustavio pokušaj Hajdukovog napadača. Nakon laganog preuzimanja inicijative do sredine nastavka gosti nisu mogli pronaći put do izjednačenja pa su oni ostali na Poljudu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.