MAXTV PRVA LIGA

Hajduk na Poljudu pobijedio Istru

Subota, 13. prosinca 2014. 20:15 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 19. kola: Hajduk - Istra 1961 5:3. Igor Pamić nema kome  podnijeti ostavku

Hajduk je na oproštaju od navijača pobijedio (5:3) Istru u rijetko uzbudljivoj golijadi. Oko 7000 gledatelja na Poljudu vidjelo je osam pogodaka, tri kaznena udarca, jedan crveni karton, Nižić i Brkić stadion su nažalost napustili u kolima Hitne pomoći.

Bijeli su krenuli furiozno, nije ih omela niti ozljeda Nižića u 4. minuti, do 41. minute imali tri pogotka prednosti najprije je u 30. iz penala zabio Caktaš, tri minute kasnije Gotal je iskoristio asistenciju strijelca prvog pogotka i udvostručio Hajdukovu prednost. Isti je igrač zatresao Brkićevu mrežu i u spomenutoj 41. minuti kada ga je u situaciju jedan na jedan s vratarem Istre poslao - Artem Milevskyi.

Nadu je gostima vratio Radonjić uadarcem s bijele točke, nakon što je prethodno pocrvenio Mikanović zbog prekršaja nad Jordanom.

Gosti su s igračem više bolje otvorili utakmicu u nastavku, u 51. golom Radonjića uspjeli su smanjiti na 3:2. A onda je u 67. Fran Jović svirao i drugi penal za Hajduk. Brkić je zaustavio Milevskyija pri čemu se ozlijedio. Siguran izvođač jedanaesterca opet je bio Caktaš.

Niti tad se nisu predali gosti što im se isplatilo tri minute prije isteka 90. minute kada je Blagojević snažnim udarcem iz slobodnog udarca s 19 metara zatresao Kalinićevu mrežu. Ipak, već u idućem napadu Balić je asistirao Milevskyijem koji je postavio konačnih 5:3.

- Mislim da su gledatelji mogli uživati u našoj dobroj igri i zasluženoj pobjedi. Nakon našeg vodstva od 3:0 dogodio se penal nakon kojeg smo ostali bez isključenog Mikanovića. Gosti su to iskoristili i smanjili na 3:2, s igračem manje uspjeli smo zabiti dva gola. Tijekom zimske pauze pokušat ćemo se igrački osnažiti, neki će igrači otići, neki doći, rekao je trener Igor Tudor.

- Nakon Dinama, Rijeke i Lokomotive konačno smo jednu utakmicu pustili Hajduku, kazao je cinično Pamić.

- Gledatelji su vjerujem uživali u igri i pobjedi Hajduka, mi nismo bili pravi još jednom ove sezone. Samo zahvaljujući crvenom kartonu koji je zaradio Mikanović izbjegli smo katastrofu. Već sam razmišljao kako naredna 2 mjeseca neću moći zaspati. Nedostajalo nam je nekoliko standardnih igrača. Čini mi se da Istra nikada nije imala goru obranu. Ne bojim se smjene, jer u klubu ništa ne štima. Nemamo predsjednika, nemamo upravu. Neću otići zbog petnaestorice ljudi koji stalno viču: Pamiću, odlazi! Za nas je uspjeh ako osvojimo 8. mjesto, tada možemo plesati Žikino kolo, jer u Puli se samo to može plesati, zaključio je Pamić u svom stilu.

 


HAJDUK: Kalinić, Nižić (4 Vuković), Maloča, A. Milić, Bradarić, Mikanović, Sušić (83 Z. Milić), Caktaš, Kouassi, Gotal (64 Balić), Milevskyi

ISTRA 1961: Brkić, Obšivač, Graf, Gregov, Heister, Jordan (66 Špehar), Vukman, Blagojević, Jo, Radonjić, Ivančić (46 Matoš)

Utakmica 19. kola: Hajduk - Istra 1961 5:3 (Caktaš 30-11m, 67-11m, Gotal 33, 41, Milevskyi 90+2/Radonjić 41-11m, 51, Blagojević 90)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.