MAXtv PRVA LIGA

Hajduk i Dinamo bez golova, Vučević napao Marića

Subota, 19. rujna 2015. 19:25 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 10. kola: Hajduk - Dinamo 0:0. Henriquez      promašio penal

MAXtv Prva liga - 10. kolo

HAJDUK - DINAMO 0:0

Gradski stadion na Poljudu. Gledatelja 21.000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 5.

Žuti kartoni: Velazquez (Hajduk), Rog  i Soudani (Dinamo)

HAJDUK: Kalinić (6.5), Velazquez (6.5), Milović (6.5), Bilji (6.5), Milić (5.5), Jefferson (6), Sušić  (6) (od 90. Roguljić -), Balić (6.5) od 72. Maloku (-), Vlašić (7), Tudor (6), Ohandza (6) (od 51. Juranović 6.5).

DINAMO: Eduardo (7.5), Matel (6), Taravel (6), Benković (6) , Pivarić (6), Ademi (6), Antolić (5.5) (od 65. Machado -), Rog (5) (od 59. Ćorić 6), Soudani (6), Pjaca (5.5) (od 75. Goncalo -), Henriquez (5.5).

Najveći hrvatski derbi privukao je na Poljud više od 20.000 gledatelja koji su došli vidjeti prvi poraz Dinama u ovoj sezoni. Već nakon dvije minute igre modri su mogli povesti, Antolić je uposlio Soudanija koji je pobjegao Miliću, pucao sa ruba kaznenog prostora, a loptu je Kalinić skrenuo u gredu. Četiri minute nakon toga Kalinić je bio siguran nakon udarca Pjace sa desetak metara.

Hajduk je mogao povesti u 11. minuti. Benković je uposlio Ohandzu koji je prevario Eduarda i pucao, no loptu je na putu prema mreži zaustavio Benković. Nakon toga sve do minute sudačke nadoknade nije bilo uzbuđenja, sve se odvijalo između dva kaznena prostora. Onda je u prvoj minuti sudačke nadoknade Benkovića lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, sudac Bruno Marić čekao je signal svoga pomoćnika Željka Frkovića koji je samo odmahnuo rukom.

Bijeli su protestirali, a Marić je svirao kraj prvog dijela. Odmah su predsjednik kluba Marin Brbić i član NO Denis Kosor potražili delegata Davora Ivića iz Siska te mu izrazili svoje negodovanje Marićevim suđenjem.

U nastavku susreta Dinamo je ostao bez snage, umor nakon Arsenala se osjetio. Hajduk je dominirao, a gosti samo zahvaljujući odličnim obranama Eduarda ostali neporaženi. Portugalac je branio udarce Sušića, Juranovića, Milovića, Malokua. Tako je trener Mamić i Dinamo nakon 43. odigrane službene utakmice i dalje neporažen na klupi hrvatskog prvaka. 

Na kraju je Dinamo mogao i do pobjede, Soudani je pao u kaznenom prostoru nakon dvoboja sa Velazquezom, a sudac Marić pokazao na bijelu točku i pritom isključio Hajdukovog Argentinca. Cijeli stadion počeo je skandirati vrataru Kaliniću "Makni se, makni se...", Henriquez je stavio loptu na bijelu točku, pucao i promašio.

Nakon što je Marić svirao kraj susreta čelnici Hajduka, predsjednik Brbić, sportski direktor Vučević, predsjednik NO Ljubo Pavasović te Denis Kosor pokušali su se fizički obračunati sa glavnim sucem, a u tome je prednjačio Vučević.

Uz pomoć zaštitara Marić je došao do svlačionice, situacija se primirila. Istovremeno, je na sjevernoj tribini Torcida probila ogradu, no policija je spriječila da se ne dogodi sukob.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.