MAXtv Prva liga: Hajduk golovima Balića i Ohandze slavio u Zaprešiću, Vlašić nije iskoristio penal

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. 20:47 Napisao/la  SC

Susret 8. kola: Inter - Hajduk 0:2. Gosti poveli golom Balića u ptoj minuti, Vlašić nedugo zatim promašio kazneni udarac. Pobjedu u nastavku susreta potvrdio Ohandza. Inter završio susret s desetoricom

MAXtv Prva liga - 8. kolo

INTER - HAJDUK 0:2

SRC Zaprešić. Gledatelja 3.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelac: 0:1 Balić (5) 0:2 Ohandza (69)

Žuti kartoni: Mazalović, Nestorovski, Čeliković, Komorski (Inter), Jefferson, Milović, Kalinić, Milić (Hajduk)

Crveni karton: Komorski (51 - drugi žuti)

INTER: Posavec, Šoljić, Blažević (55 Mlinar), Glavina (83 Radić), Čeliković, Komorski, Filipović, Ćosić, Ottochian (72 Bočkaj), Mazalović, Nestorovski

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Nižić, Milović, Milić, Jefferson (56 Juranović), Balić, Vlašić, Tudor, Maloku (76 Roguljić), Ohandza (80 Maglica)

Hajduk je u Zaprešiću poveo već u 5. minuti. Ohandza je probio lijevi bok, odigrao povratnu loptu koja je stigla sve do Balića koji sa dvadesetak metara prizemnim udarcem matira Posavca. Domaći se nogometaši još nisu niti snašli, a Hajduk je mogao i do drugog pogotka. Ohandza je tukao, Posavec obranio, a Tudor iz blizine promašio nemoguće.

U "blitzkriegu" Hajduka žuti se nisu snašli. Mislav Komorski je u 11. minuti prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Tudora, sudac Bebek pokazao je na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Vlašić, no Posavec je obranio njegov pokušaj. Sudac Ivan Bebek već je u uvodnim minutama s nekoliko odluka skrenuo pažnju na sebe. A onda je u 18. minuti poništio pogodak Hajduku. Balić je ubacio iz kuta, Milović zabio glavom, ali je Bebek signalizirao prekršaj gostujućeg kapetana.

Franck Ohandza bio je aktivan i u 36. minuti kada je ukrao loptu neopreznom Filipoviću pa idealno ubacio za Balića koji slabo tuče glavom. Lopta je u nastavku akcije došla do Vlašića koji atraktivnim udarcem pogađa gredu. Žuti su prvu opasniju priliku imali preko Glavine koji se lažnjakom riješio Jeffersona, no onda šutirao ravno u Kalinića.

Zaprešićani su u 51. minuti ostali sa deset igrača. Komorski je nespretno zaustavio nalet Ohandze, sudac Bebek mu pokazao drugi žuti karton. Inter je do izjednačenja mogao u 59. minuti iz prekida. Frano Mlinar je sjajno pucao iskosa s lijeve strane, no lopta ja završila na vratnici.

Hajduk je pitanje pobjednika riješio u 69. minuti. Juranović je dubinskom loptom proigrao Ohandzu koji je prvo izbjegao zaleđe, a zatim mirno matirao Posavca te tako donio svojoj momčadi novu pobjedu. Istina, Inter je mogao zakomplicirati utakmicu u 73. minuti, ali se Glavina istakao - nevjerojatnim promašajem. Zaprešićani su nastavili prijetiti, uskoro je i Čeliković iz slobodnog udarca zatresao gredu.

U samom finišu utakmice 'proslavila' se Torcida. Novom bakljadom navijači Hajduka nakratko su prekinuli utakmicu, svoj klub osiromašili za još nekoliko desetaka tisuća eura.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.