MAXtv PRVA LIGA

Gabrije Boban hat-trickom dotukao Zadar

Srijeda, 29. travnja 2015. 17:48 Napisao/la  SC

Susret 31. kola: Zagreb - Zadar 3:0

MAXtv Prva liga - 31. kolo

ZAGREB - ZADAR 3:0

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelac: 1:0 Boban (35) 2:0 Boban (39) 3:0 Boban (51)

Žuti kartoni: Štiglec, Kolinger (Zagreb), Milinković, Solomon (Zadar)

ZAGREB: Livaković, Jurendić, Krovinović (78 Mudražija), Ljubičić, Kolinger, Stepčić, Štiglec, Musa, Matić, Medić (72 Šulc), Boban (72 Konopek)

ZADAR: Matković, Čirjak (46 Jurkić), Ješe, Pušić, Gabrić (58 Solomon), Jerbić, Pešić, Banović, Mišić, Hrgović (69 Milinković), Krstanović

Nogometaši Zagreba pobijedili su Zadar rezultatom 3:0 u 31. kolu domaćeg prvenstva. Sva je tri pogotka postigao bivši napadač Pomorca Gabriel Boban. Momčad Igora Štimca upisala je poraz koji joj neće donijeti ništa pozitivno u smislu očuvanja prvoligaškog statusa. S druge strane, Zagreb je na ljestvici pretekao Split i intenzivirao se u borbi za četvrto mjesto, koje će u slučaju da Dinamo osvoji Kup voditi u kvalifikacije Europske lige.

Gabriel Boban doveo je domaćina u vodstvo od 1:0 u 35. minuti. Primio je napadač Zagreba loptu malo iskosa s lijeve strane i sjurio se prema vratima, da bi sa šest metara lijevom nogom tukao u prvi kut neobranjivo za protivničkog vratara Matkovića.

Zagreb već četiri minute kasnije vodi 2:0 drugim golom Bobana. Neobjašnjivo je pogriješio vratar Zadra Matković i čistu loptu na vrhu šesnaesterca propustio kroz noge umjesto da je ispuca, da bi do nje dotrčao Boban i poslao je u praznu mrežu

Raspoloženi Boban zabio je hat-trick u 59. minuti. Prihvatio je loptu na dvadeset metara od gostujućeg gola, napravio korak-dva, pa topovski opalio i zatresao mrežu nemoćnog Matkovića.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.