MAXtv Prva liga: Gabriel Boban u 90. minuti pogodio za bod Zagreba na Parku mladeži

Nedjelja, 23. studenog 2014. 19:09 Napisao/la  SC

Susret 16. kola: Split - Zagreb 2:2. Iako je Split vodio do 90. minute, na kraju mogu domaći biti sretni s bodom kojeg su umalo ozgubili u sudačkoj nadoknadi

MAXtv Prva liga - 16. kolo

SPLIT - ZAGREB 2:2

Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 1.000

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Cikalleshi (33-11m) 2:0 Cikalleshi (52) 2:1 Kolinger (55) 2:2 G. Boban (90)

Žuti kartoni: Rugašević (Split) G. Boban (Zagreb)

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević, Dujmović, Belle (66 Bagarić), Kvesić (59 Vidović), Rog, Glavina, Cikalleshi

ZAGREB: Livaković, Krovinović, Bevab, Mudražija (80 Jurjević), Kolinger, Stepčić, Štiglec, Musa, Medić, Šehić (59 B. Boban), G. Boban

Šesnaesto kolo domaćeg prvenstva susretom su u Parku mladeži zatvorili Split i Zagreb. Odnijeli su gosti dva boda Splitu u borbi za četvrtu poziciju s Lokomotivom. Završilo je 2:2 uz puno drame i napetosti, posebno u uvodu utakmice.

Iako su gosti počeli s nešto otvorenijom igrom, prvu priliku bilježi Split. Naizgled bezazlenu situaciju na sredini igrališta pokušao je u pogodak pretvoriti Kvesić. Uočio je da Livaković na Zagrebovim vratima loše stoji, pokušao ga je prebaciti no njegov udarac završava pored gola. Već četiri minute kasnije opasno je bilo na drugoj strani. Stepčić je ubacio, a Gabriel Boban u sredini pred vratima pogodio splitske stopere koji su uspijeli sačuvati svoja vrata. U 16. minuti Belle je mogao dovesti svoju momčad u vodstvo. Splitska akcija krenula je od ubačaja Rugaševića, lopta se u petercu sretno odbija do Bellea kojem Bevab u posljednjem trenutku blokira udarac.

Nastavljen je susret istim ritmom. Igrala se 19. minuta kada je Boban bio ponovno u gol-šansi. Uputio je oštar udarac s dvadesetak metara, no pored gola. Već u sljedećem napadu Split je ponovno mogao povesti. Ubačaj Kvesića iz kornera umalo je glavom pospremio Galović, no otišlo je preko gola. Pregršt zanimljivosti iz prvih dvadeset minuta zakratko je bilo prekinuto do 31. minute kada Split dobiva prvi kazneni udarac. Štiglec je u kaznenom prostoru nakon Splitovog kornera igrao rukom, no najstrožu kaznu ne realizira Sokol Cikalleshi pa je ostalo 0:0.

Dogodila se potom jako rijetka situacija na nogometnim utakmicama. Cikalleshiju je prvi kazneni udarac Livaković odbio u korner, nakon kojeg je sviran novi penal za domaće. Ponovno Rog izvodi korner, a ovoga puta Mudražija igra rukom u kaznenom prostoru. Samo minutu nakon prvog, uslijedio je i drugi okršaj Cikalleshija i Livakovića iz kojeg Splitov napadač ne propušta zabiti za 1:0. Do poluvremena je Zagreb pokušao izjednačiti preko Bobana u 42. minuti, no njegov udarac nakon obečavajuće situacije uspijevaju blokirati Rugašević i Galović.

Već u prvih deset minuta nastavka dogodila se razmjena pogodaka. Najprije je Cikalleshi u 52. minuti potpisao potez utakmice. Nalazio se albanski napadač na dvadeset i pet metara od Livakovićevih vrata kada mu je Belle dodao loptu, a zatim ih je snažnim udarcem pogodio u suprotni kut. Tek pošto se krenulo s centra Zagreb je poništio njegov pogodak. Korner je izveo Mudražija, neometani Kolinger zabija za 2:1.

Susret koji je bio zanimljiv i pun akcija na početku u dobroj je mjeri splasnuo u nastavku. Split je probao tek preko Vidovića u 61. minuti, pucao je srpski veznjak bezopasno po gostujući gol. Bilo je po Zagreb opasno i u 70. minuti kada je Rog krenuo u kontru. Mogao je uposliti Cikalleshija na lijevoj strani, odlučio se dati desno do Bagarića no Zagrebova je obrana presjekla loptu i spriječila Split na putu do gola.

Kada je splitska publika već počela odlaziti sa stadiona dogodio se šok. Gabriel Boban zabio je za 2:2 na ulasku u devedsetu minutu, dočekavši odbijenu loptu na drugoj vratnici. Mogao je Zagreb u potpunosti preokrenuti rezultat u sudačkoj nadoknadi da udarac Bevaba nije u korner skrenuo Zagorac.

Standings provided by Sofascore