MAXtv PRVA LIGA

Dragovoljci deklasirali Hajduk u Sigetu

Srijeda, 16. travnja 2014. 18:58 Napisao/la  SC

Susret 31. kola: Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 4:1

MAXtv Prva liga - 31. kolo

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - HAJDUK 4:1

Stadion SRC Stjepan Spajić, Siget. Gledatelja 1.000

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 1:0 Mrčela (3) 2:0 Doležal (24) 3:0 Tomić (69) 3:1 Špehar (86-ag) 4:1 Rašić (90+2)

Žuti kartoni: Bačelić-Grgić, Špehar (Hr. Dragovoljac) Pašalić, Maloča, Vršajević (Hajduk)

HR. DRAGOVOLJAC: Čović, Špehar, Gregov, Mrčela, Tomić, Ljubičić, Bačelić-Grgić (90 Rašić), Brtan, Jazvić (88 Čavar), Božić (81 Jajčinović), Doležal

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić (74 Jozinović), Pašalić, Bradarić, Caktaš (46 Sušić), Andrijašević, Tomičić, Abduholikov (59 Maglica)

Četiri pogotka primio je Hajdukov rekonvalescent nakon dulje stanke Lovre Kalinić u utakmici u kojoj Hajduk uz svu igru nije pokazao - ništa. Uostalom tako sugerira i rezultat, pobjeda apsolutnog autsajdera pred oko tisuću gledatelja u Sigetu. 'Bili tići' to su bili u punom smislu na stadionu Stjepana Spajića, tek Vršajević, Maloča i Abduholikov iz početnih jedanaest Igora Tudora nisu izdanci splitske škole nogometa.

Prvi hladan tuš, a bilo ih je čak četiri za vrijeme devedeset minuta u Sigetu stigao je već u trećoj minuti. Korner je izveo bivši Hajdukovac Ljubičić, Vršajević umalo posiže autogol, no lopa se od grede odbija ravno na nogu Mrčele koji momčad Davora Mladine dovodi u vodstvo. Prvi pokušaj Hajduka zbio se tek u desetoj minuti kada Mario Pašalić oprobava svoj udarac s oko dvadeset i pet metara i puca neprecizno. Domaćin je u prvih petnaest minuta samo jednom zaprijetio, bilo je to dovoljno za vodstvo. Nekonkretnost Hajduka očitovala se i u prilikama koje su usljedile nakon drugog domaćeg gola.

On se dogodio u 24. minuti, a egzekutor za slavlje domaćih navijača bio je Jan Doležal. Po desnoj strani prošao je također 'otpisani' Hajudkovac Bačelić-Grgić i uposlio strijelca kojemu nije bilo teško pogoditi vrata Kalinića. Do poluvremena. još je jednom pokušao Bradarić iz velike daljine (28), no onda se sve smirilo.

Probao je Tudor u nastavku sa Sušićem na poziciji idejnog kreatora igre njegove momčadi, no sve što se uspjelo iskreirati još je veća rezultatska kaastrofa. Uzalud dobri pokušajevi Andrijaševića (52, 58, 61) kad je sve to ukrotio nesavladivi Čović, a Dragovoljac ponovno zabio. Treći pogodak u mrežu je odaslao Dario Tomić, nakon što je Ljubičić povukao polukontru. Uposlio ga je, a ovaj je s lijeve strane iskosa pogodio za 3:0.

Tu je priči bio kraj, što se pitanja pobjednika tiče, iako su obje momčadi zabile još po jednom. Počasni Hajdukov gol nisu zabili oni, već je gostujući branič Špehar na petercu prevario svog vratara Čovića poslje ubačaja Vršajevića s desne strane. Za potpuni potop Hajduka zaslužan je Rašić, strijelac u drugoj minuti nadoknade vremena, tek dvije minute nakon što je ušao u igru umesto Bačelića-Grgića.

Da je Hrvatski Dragovoljac kroz cijelu sezonu pružao partije poput današnje s Hajdukom, sada bi mu na ljestvici bio za petama, ne bi morao bježati sa začelja prvenstvene ljestvice na kojem se i dalje nalazi. Crni iz Sigeta poslali su pravu čestitku za 36. rođendan Hajdukovog trenera Igora Tudora.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.