MAXtv Prva liga: Dinamu samo bod protiv Zagreba, Stepčić majstorijom donio bod pjesnicima

Nedjelja, 24. kolovoza 2014. 22:47 Napisao/la  SC

Susret 6. kola: Dinamo - Zagreb 1:1. Valentino Stepčić prekrasnim pogotkom pola sata prije kraja donio Zagrebu iznimno vrijedan bod protiv gradskog rivala

MAXtv Prva liga - 6. kolo

DINAMO - ZAGREB 1:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 1.000.

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Ibanez (9) 1:1 Stepčić (61)

Žuti kartoni: Vukojević (Dinamo) Kolinger, Stepčić, Livaković (Zagreb)

DINAMO: Eduardo - Ibanez, Goncalo, Sigali, Boras - Vukojević, Čorić (36 Brozović), Andrijašević (70 Machado) - Pjaca, Soudani (59 Henriquez) - Čop

ZAGREB: Livaković - Štiglec (85 Novak), Kolinger, Musa, Jurendić - Šulc, Krovinović (70 Dučkić), Stepčić - Bevab, Boban - Konopek (82 Medić)

Nakon Rijeke, šesto je prvenstveno kolo bilo nesretno i za Dinamo. Modri u Maksimiru protiv Zagreba nisu izgubili, ali su prosuli već unaprijed upisana dva boda protiv gradskog rivala Zagreba. Pogotkom Valentina Stepčića pola sata prije kraja igrači predsjednika i trenera Dražena Medića priredili su jednu od većih senzacija dosadašnjeg dijela MAXtv Prve lige.

Priliku su u Dinamovoj momčadi od početka dobili neki igrači koji neće nastupiti u uzvratnom susretu play-off runde Europske lige protiv Petrolula u kojem Dinamo brani kapitalnu prednost od 3.1 stečenu u prvom ogledu u Rumunjskoj. Priliku su tako dobili Boras, Čorić i Andrijašević, na klupi je trener Zoran Mamić ostavio Brozovića, Machada, ali i novo pojačanje pristiglo iz Manchester Uniteda - Angela Henriqueza.

Dinamo je od početka nastojao nametnuti svoj ritam igre, u čemu je i uspio. Nije se na Maksimiru moglo uživati u prelijepom nogometu, no u prvom je poluvremenu tek devet minuta bilo potrebno domaćinu da dođe u vodstvo. Precizan je iz slobodnog udarca bio Lucho Ibanez, zagrebački je Argentinac naciljao i pogodio daljnji kut vratara Livakovića za 1:0. Zagreb se blago trgnuo nakon primljenog gola, najbolju priliku prvog dijela imali su u 38. minuti kada je Stepčić probio desnu stranu, poslao neugodnu loptu u peterac gdje Goncalo umalo vara svog vratara i kapetana Eduarda.

Nakon šest minuta igre Čorić je na dodavanje Vukojevića pogodio gredu, a Ibanez je imao priliku iz slobodnog udarca i u 27. minuti, to je vrlo efektno Livaković obranio. Vodstvo je moglo biti i povećano da je Brozović u 40. minuti iskoristio ubačaj Pjace, pucao je reprezentativni veznjak preko gola. Zagreb je u nastavku prvi put zaprijetio u 52. minuti. Krovinović je izvrsno uposlio Gabriela Bobana, ovaj obilazi Eduarda ali trese vanjski dio njegove mreže.

U 56. minuti Pjaca je pešao dva Zagrebova igrača, ubacio za Soudanija no ponovno se iskazao Livaković s dvije dobre obrane njegovih udaraca glavom. Dobro je Soudani bio uposlen i dvije minute kasnije, u akciji prije nego je zamjenjen uposlio ga je Inanez ubačajem s lijeve strane. Zagreb je nedugo zatim poveo fenomenalnim pogotkom Valentina Stepčića. Igrala se 61. minuta kada je Krovinović poslao jednu dubinsku loptu prema Stepčiću, pto je Goncalo presjekao, a na taj je 'odbijanac' natrčao Stepčić i od grede pogodio za izjednačenje. Bio je to klasični trenutak inspiracije, izašao je Eduardo s gola ne očekujući udarac Zagrebovih igrača prema vratima, no on se dogodio.

Machado je netom nakon ulaska u igru pokušao glavom, pročitao je njegov udarac Livaković. Zbilo se to šesnaest minuta prije kraja, u razdoblju u kojem su obje momčadi tražile pobjedonosni pogodak. Nije Zagreb djelobvao kao autsajder u ogledu protiv gradskog rivala, kroz veći period utakmice igralo se ravopravno. U 78. minuti Zagrebov vratar Livaković brani priliku utakmice za Dinamo. Boras ide po desnoj strani, vraća u sredinu gdje Machado propušta a Pjacin udarac paradom zaustavlja vratar mlade reprezentacije. Tri minute kasnije Stepčić je mogao u potpunosti zaviti Dinamo u crno, pokušaj s dvadesetak metara odlazi zamalo pored gola.

U posljednjim minutama susreta Zagreb je u potpunosit zatvorio prilaze svojim vratima, osim nekoliko pokušaja iz daljine nije Dinamo mogao doći do gola koji bi ga ostavio na maksimalnom učinku.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.