MAXtv PRVA LIGA

Dinamo zabio četiri gola na promociji prvaka

Subota, 14. svibnja 2016. 22:11 Napisao/la  SC

Susreti 36. kola: Lokomotiva - Dinamo 0:4, Split - Slaven Belupo 0:2.

MAXtv Prva liga - 36. kolo

LOKOMOTIVA - DINAMO 0:4

Stadion Maksimir. Gledatelja 1.395

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelci: 0:1 Rog (23), 0:2 Hodžić (29), 0:3 Gojak (47), 0:4 Fernandes (56)

Žuti kartoni: Grezda (Lokomotiva), Moro (Dinamo)

LOKOMOTIVA: Filipović, Bartolec, Barišić, Fiolić, Bručić (59 Cekici), Perić, Grezda, Prenga, Andrijašević, Leko (27 Ćorić), Capan (53 Marić)

DINAMO: Eduardo, Musa, Šovšić (46 Gojak), Fernandes, Hodžić, Pjaca (53 Lovren), Sigali, Benković, Moro, Rog (46 Olmo), Matel

Dinamo se visokom pobjedom (4:0) nad Lokomotivom oprostio od još jedne prvenstvene sezone. Modra je momčad odigrala još jednu odličnu utakmicu, pogocima Roga, Hodžića, Gojaka i Fernandesa porazila gradskog rivala. Posebice su lijepi bili pogoci Marka Roga i Armina Hodžića koji su sa 20-ak metara "bušili" domaćeg vratara Filipovića. Od nogometne karijere danas se oprostio Jerko Leko koji je igru napustio u 27. minuti.

Prvu prigodu na utakmici imala je Lokomotiva. Fiolić je lijepo gađao iz slobodnog udarca, no lopta se od vratnice odbila u gol-aut. A Dinamo je do prvog pogotka stigao u 23. minuti. Marko Rog još je jednom potrvdio golem potencijal, postigao jedan od najljepših pogodaka ove sezone. Modri veznjak prvo se drblinzima riješio dva domaća čuvara, a onda neobranjivo sa 25 metara pogodio desni gornji kut Filipovićevih vrata. Najveći pljesak u prvih 30 minuta dogodio se u 27. minuti kada je utakmicu napustio Jerko Leko. Kapetan Lokomotive zamijenio je Josip Ćorić.

Nastavili su se napadi Dinama, a modri su do drugog pogotka stigli u 29. minuti. I to opet prekrasnim pogotkom. Sada je sve sam napravio Armin Hodžić koji je dovukao loptu na 25 metara, pa odmjerenim udarcem pogodio gornji lijevi kut. Modri su bili puno bolji u prvom dijelu, bilo je još opasnij situacija pred vratima Filipovića, no Lokomotiva je na odmor otišla s dva gola zaostatka.

Zoran Mamić na poluvremenu je u igru ubacio Olma i Gojaka , u svlačionici ostavio Roga i Šovšića. I to se odmah pokazalo dobrom odlukom. Dani Olmo probio je lijevu stranu u 47. minuti, povratnom loptom pronašao natrčalog Gojaka koji bez poteškoća postiže gol za 3:0. Nije tu bio kraj, trener Dinama brzo je u igru ubacio i Davora Lovrena koji je oduševio potezom u 56. minuti. Mlađi brat braniča Liverpoola promiješao je pola domaće obrane, produljio loptu do Gojaka , a u nastavku akcije Fernandes zabio za 4:0.


SPLIT - SLAVEN BELUPO 0:2

Park Mladeži. Gledatelja 300

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 0:1 Ejupi (15), 0:2 Blagojević (68-ag)

Žuti karton: Oremuš (Split)

SPLIT: Duka, Miljković (67 Špehar), Vitus, Majstorović, Oremuš, Arroyo (35 Franjić), Blagojević, Bagarić, Rrahmani, Grubišić, Jakić (55 Pešić)

SLAVEN BELUPO: Marković, Međimorec, Savić (56 Delić), Christensen, Ejupi, Pokrivač, Purić, Jambor (66 Gregurina), Štiglec, Musa, Ozobić (65 Križman)

U drugoj utakmici večernjeg termina 36. kola Prve HNL Slaven Belupo slavio (2:0) je na gostovanju kod Splita. Strijelci u novoj pobjedi farmaceuta bili su Muzafer Ejupi i Sandi Križman.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.