MAXtv Prva liga: Dinamo za rođendan Splitu darovao tri laka komada

Srijeda, 16. travnja 2014. 21:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 31. kola: Split - Dinamo 0:3. Belle i Rugašević isključeni za dvije minute, utakmicu obilježila teška ozljeda Fernadesa

MAXtv Prva liga - 31. kolo

SPLIT - DINAMO 0:3

Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 1500.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)  7,5.

Strijelci: 0:1 Čop (26), 0:2 Fernandes (30), 0:3 Čop (84).

Žuti kartoni: Rugašević, Belle, Zagorac (Split).

Crveni karton: Belle (52, drugi žuti), Rugašević (54, drugi žuti)

SPLIT: Zagorac (6), Ibriks (5), Galović (5), Glumac (65), Rugašević (5), Vidović (5), Vojnović (5), Belle (5), Erceg (5) (od 58. Vrgoč 5), Roce (5) (od 72. Jukić -), Baraban (5) (od 63. Bilić -).

DINAMO: Ježina (-), Pinto (6,5) (od 69. Ćorić -), Šimunović (6,5), Šimunić (6,5), Pivarić (6,5), Leko (6,5), Antolić (7) (od 75. Pavičić 6,5), Brozović (6,5), Soudani (7,5), Fernandes (7,5) (od 59. Brodić 6), Čop (8).

Tijekom proslave 102. rođendana nogometaši Splita dobili su na dar tri komada od Dinama. Tako se nešto moglo očekivati, jer "crveni" ne igraju dobro u posljednje vrijeme za razliku od aktualnog prvaka. Iako je bio u Splitu, predsjednik HNS-a Davor Šuker nije bio u Parku mladeži, isto kao ni Zdravko Mamić kojem je zabranjen ulaz na stadione u Poljudu i Parku mladeži.

{jb_blackbox-right}Fernandesu pukla fibula
Junior Fernandes teško je ozlijedio fibulu na utakmici u Splitu. Čiileanac se s momčadi  vratio u Zagreb gdje će odmah  biti i operiran.{/jb_blackbox-right}

Gosti su svoju kvalitetu potvrdili u 26. minuti, kada je najbolji strijelac lige Duje Čop, nakon akcije u kojoj su sudjelovali Fernandes i Soudani, ubacio loptu u mrežu. Nakon što je Dinamov Alžirac s lijevog boka pucao, lopta je prošla pored Zagorca, dočekao ju je Čop i ubacio u mrežu - 0:1.

Četiri minute poslije gosti su postigli drugi zgoditak, bila je to brza kontra u kojoj je Soudani pronašao Fernandesa, ovaj je izašao sam pred Zagorca i s desetak metara desnom nogom pucao i pogodio desni donji kut nemoćnog vratara Splita - 0:2. U 40. minuti Soudani je glavom pogodio gredu.

U  nastavku susreta domaćini su u razmaku od dvije minute zaradili dva crvena kartona. Najprije je u 52. minuti prije vremena u svlačionicu morao Belle, jer je u samo nekoliko sekundi dva puta prigovorio pomoćniku Grgiću i sudac Bebek mu je pokazao crveni karton. Samo dvije minute potom, u 54. minuti, Rugašević je gotovo na hrvački način srušio Fernandesa, kojeg su iznijeli s travnjaka, kolima hitne pomoći odveden je u bolnicu, a Bebek je lijevom beku domaćina pokazao drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

U završnici je Čop drugi put zatresao mrežu domaćina, na dodavanje mladog Pavičića.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.