MAXtv PRVA LIGA

Dinamo u slaboj utakmici pobijedio Split

Petak, 12. svibnja 2017. 22:02 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Split - Dinamo 0:1


MAXtv Prva liga - 33. kolo

SPLIT – DINAMO   0:1  

 Igralište Park mladeži. Gledatelja 500.
 
 Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 6,5
 
Strijelac: 0:1 Hodžić (55)

Žuti kartoni: Jurendić, Perković, Jakić  (Split), Antolić, Lešković, Pivarić, Olmo, Stojanović (Dinamo)

SPLIT: Duka 6,5, Jurendić 5,5 (od 76. M. Baturina -), Perković 6, Mikulić 6,5, Maglica 5, Vidović 6, Jakić 6, Boljat 5,5 (od 63. Vuković -), Grubišić 5,5,  Okechukwu 5,5, Ugrina 5,5 (od 66. Jovanović -)

DINAMO: Livaković -, Stojanović 6, Sigali 6, Lešković 6, Pivarić 6, Gojak 5,5 (od 83. Pavičić -), Antolić 5,5, Olmo 5,5, Moro 5,5, Guilherme 6 (od 88. Machado -), Hodžić 6,5 (od 76. Henriquez -)

Nakon što je Cibalia pobjedila (ne)očekivano Istru 1961 u Puli, Splitu je samo pozitivan rezultat odgovarao u dvoboju sa Dinamom u borbi za mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak u HNL–u.

S druge strane „modrima“ je pobjeda bila imperativ kako bi nastavili utrku sa Rijekom za titulu prvaka.

Bolje su utakmicu otvorili domaćini, već u 5. minuti nakon ubačaja Ugrine sa desnog boka, Grubišić je bio kratak da glavom pošalje loptu u mrežu Livakovića.

Tražili su Dinamovci najstrožu kaznu nakon što je u kaznenom prostoru pao  Olmo, sudac Križarić samo je odmahnuo rukom.

 Gosti su u 40. minuti mogli povesti, Gojak je promašio "mrtvu šansu".
 
 Nakon dodavanja Olma, izašao sam pred Dukom pucao je sa 12, 13 metara, vratar domaćina obranio je njegov udarac.
 
 Nisu imali crveni sportske sreće u 52. minuti, kada je Mikulić iz slobodnog udarca nakon prekršaja Leškovića nad Grubišićem lijevicom "odapeo" sa nekih 25 metara, lopta je preko zida završila na gredi gola već svladanog Livakovića.

 Tri minute poslije gosti su poveli.

 Pivarić je ubacio loptu sa desne strane, Guilherme je pucao, loptu je pred vratima domaćina prihvatio Hodžić i iz blizine zatresao mrežu - 0:1.
 
 Bili su gosti blizu drugog gola, kada je pucao   Guilhermea sa nekih 15-tak metara, lopta je pogodila desnu stativu vratiju Duke.
 
 Unatoč još jednoj slabo odigranoj utakmici, Dinamo je minimalno slavio i približio se vodećoj Rijeci na dva boda uoči Jadranskog derbija koji se igra u subotu na Rujevici.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.