MAXtv Prva liga: Dinamo u pobjedi protiv Slavena Belupa pokazao momčad u stvaranju

Subota, 18. veljače 2017. 19:08 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Dinamo - Slaven Belupo 1:0.  Sammir u dvadesetak minuta pokazao je da je daleko od optimalne fizičke spreme


Nogometaši Dinama pobjedom (1:0) su počeli lov za Rijekom, Hodžićevim pogotkom iz kaznenog udarca osvojili su tri boda protiv Slavena Belupa.

Budući da se hrvatsko prvenstvo zimi prekida na dva mjeseca, nastavak sezone često je potpuno drugačije natjecanje za momčadi u previranjima poput Dinamove.

Utakmica protiv Slavena Belupa struci Rijeke trebala je dati prve odgovore na pitanje kako će Dinamo igrati u odnosu na jesenski dio.

Trener Dinama Ivajlo Petev tijekom zimskih priprema uspio je ubrzati protok lopte i uspostaviti bolju suradnju između pojedinih linija, Dinamova momčad djeluje homogenije i agresivnije nego na isteku jesenskog dijela sezone.

U utakmici protiv Slavena Belupa uočljiva je bila nedorečenost u završnici, posebice u prvom dijelu utakmice, što je najčešće problem pojedinačne kvaltete.

Da Sigali u 41. minuti nije loptom u ruku pogodio Tadića, Dinamo u prvom dijelu ne bi stvorio konkretnu priliku za pogodak. Ovako je Hodžić mirno realizirao kazneni udarac vrijedan bodova - 1:0.

Treba naglastiti da su Sammir i Guilherme sjedili na klupi, a Soudani je nespreman. Dvojica Brazilaca i Alžirac trebali bi predstavljati kvalitetu više u odnosu na Rijeku.

Sammir je ušao u igru u 71. minuti, u dvadesetak minuta veteranskog nogometa pokazao je da je daleko od optimalne fizičke spreme.

Dinamo je u drugom dijelu imao dvije prilike (Lešković 55, Sigali 61), obje su udarcima glavama propustili realizirati stoperi.

Treba još dodati Hodžićev (90) udarac i zatvoriti poglavlje prilike.

Ukratko, Dinamo je u prvoj utakmici izgledao kao momčad u stvaranju.

Vide se određeni pomaci u odnosu na jesenski dio sezone, ali ništa posebno zbog čega bi se netko u Rijeci trebao zabrinuti.

Bilo bi nepravedno zanemariti dobro organiziranu igru Slavena Belupa, koji se nekoliko puta obećavajuće otvorio na prepoznatljiv način otkada je trener Željko Kopić.  

Međutim, uža Dinamova obrana djelovala je pouzdano na čelu s dvojicom stopera sve do 87. minute, kada je Sigali izašao zbog ozljede.
 
DINAMO: Livaković, Matel, Lešković, Sigali (87 Perić), Pivarić, Antolić, Pavičić, Olmo, Gojak (71 Sammir), Ćorić (61 Šitum), Hodžić

SLAVEN BELUPO: Blažević, Purić, Katić, Musa, Aliti, Burić, Stevanović, Ivanovski (72 Melnjak), Christensen, Tadić (52 Arap), Heber (60 Barić)

Utakmica 21. kola: Dinamo - Slaven Belupo 1:0 (Hodžić 42-11m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.