MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Split i postao lider

Subota, 15. kolovoza 2015. 23:29 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Dinamo - Split 3:0


Dinamo je u derbiju 6. kola pobijedio Split rezultatom 3:0 i preuzeo vrh ljestvice. Iako pobjeda rezultatski izgleda vrlo uvjerljivo, Split se na početku utakmice pokazao kao momčad koja se želi i zna nadigravati.

Obšivač je u 6. minuti propustio priliku kakva se rijetko ukazuje u utakmicama protiv Dinama, priprema povezane akcije iskazala je zavidan potencijal splitske momčadi. Na kraju akcije Pešić je ubacio slijeva, a osamljeni Obšivač napucao Eudarda iz blzine na desnoj strani.

Dinamo je najbolja hrvatska momčad, jer ima najbolje igrače. Trener Zoran Mamić protiv Splita igrao je s najboljim napadačkima, kada igraju Soudani, Fernandes i Henriquez igra modre momčadi izgleda ubojitije čak i bez Pjaca.

U 28. minuti Soudani je udarcem glavom zdesna pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu, efektan pogodak donio je olakšanje modroj momčadi.

Kada je početkom drugoga dijela Machado iskoristio Soudanijevu asistenciju za drugi pogoak, utakmica je praktično završena. Nije se Split predao, tražili su gosti puteve prema vrataru Eduardu, ali su na kraju primili treći pogodak.

U 89. minuti Henriquez je postigao pogodak nakon Antolićeva ubačaja.


DINAMO: Eduardo, Pinto, Taravel, Sigali, Pivarić, Ademi (od 7. Goncalo), Machado (od 66. Antolić), Fernandes, Soudani, Ćorić (od 75. Rog), Henriquez

SPLIT: Zagorac, Obšivač, Majstorović, Rrahmani, Woon, Blagojević (od 78. Bilbija), Bagarić, Mršić, Vidović, Pešić, Simonovski (od 46. Rugašević)

Utakmica 6. kola: Dinamo - Split 3:0 (Soudani 28, Machado 46, Henriquez 89)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.