MAXtv Prva liga: Dinamo slomio otpor Zadra dvama pogocima Andreja Kramarića

Petak, 19. srpnja 2013. 22:18 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Dinamo - Zadar 3:0

MAXtv Prva liga, 2. kolo

 

DINAMO – ZADAR 3:0

 

Stadion Maksimir. gledatelja 5000.

 

 Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Kramarić (56) 2:0 Kramarić (88) 3:0 Čop (90)

 

Žuti kartoni: Muić, Vasilj, Prahić (Zadar)

 

DINAMO: Migliore, Leko, Šimunović, Šimunić, Pivarić, Sare, Halilović (46 Husejinović), Antolić (46 Soudani), Brozović, Čop, Kramarić

 

ZADAR: Gluić, Prahić, Con, Sarić, Ikić, Surač, Muić (56 Grgurović), Begonja, Vasilj, Gržan (82 Heister), Ivančić (61 Jurina)

 

Zagrebački modri odigrali su upravo onoliko koliko im je trebalo za drugu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni. Uz dva pogotka Kramarića i točku na i Duje Čopa te s malo sreće Dinamo je upisao nova tri boda.

 

Za hrvatskog prvaka prvi je nastup, i to vrlo solidan na poziciji zadnjeg veznog ubilježio Bakary Sare, pojačanje iz CFR Cluja. Uz mladog Bjelokošćanina u sastav Plavih vratili su se strijelac Kramarić, a debitirao je i Jozo Šimunović, stoper hrvatske U-20 vrste s netom završenog Svjetskog prvenstva u Turskoj.

 

 

Prvi se pogodak dogodio nakon kornera, u pedeset i šestoj minuti. Antolić je ubacio, Soudani prebacio na 13-14 metara do Kramarića koji puca pomalo iz očaja i pogađa gol vratara Gluića uz pomoć vratnice. Najbolja prilika Zadrana također je završila na vratnici. Gržan je u 33. minuti odapeo sa 18 metara s lijeve strane, lopta je zahvaljujući bloku promijenila smjer i u efeju završila na desnoj Miglioreovoj vratnici.

 

Prvo poluvrijeme ili barem njegov početak nisu bili gledljivi. Prvu priliku je tek u 23. minuti prokockao Kramarić kada se drznuo pucati iz nepovoljne pozicije, no pored vrata. Trener Jurčić se netom prije pošteno izvikao na svoje pulene. S pravom, jer ništa od Dinama nije bilo prikazano u prvih pola sata. Zadrani su osim grede Gržana imali i pokušaj Begonje (18), no sve u svemu bilo je to vrlo siromašno prvo poluvrijeme od obje ekipe.

 

Jurčić u nastavku ništa nije htio prepuštati slučaju pa je odmah umjesto Halilovića na sredinu postavio 'šmekera' Husejinovića, a svoje poluvrijeme je umjesto solidnog Antolića dobio i miljenik maksimirske publike El Soudani. Upravo su ova dvojica namjestila prvi Kramarićev pogodak i unijeli živost u igru Dinama.

 

Zadrani nisu izdržali do kraja sa samo jednim primljenim zgoditkom. Drugi pogodak pao je nakon nepažnje cjelokupne zadarske obrane. Nakon ubačaja Pivarića vratar gostiju Gluić izbija loptu visoko u zrak. Kramarić je nadskočio Prahića i pospremio loptu u mrežu. Na konačnih 3:0 u posljednjem napadu postavlja Duje Čop. Nakon snažnog udarca Šimunića iz daljine, Čop se našao na pravom mjestu i odbijanac ubacio iza Gluićevih leđa. U 73. minuti poništen je autogol Zadrana nakon što je Husejinović bio u zaleđu, a Čop je mogao na listu strijelaca i u 81. minuti kada mu slobodnjak ispod grede vadi Gluić.

 

Težak početak sezone za Zadrane, kakav-takav povratak publike na Maksimir i buđenje Kramarića obilježili su Dinamovu drugu prepreku u novom prvenstvu. Pravi test za Plave dogodit će se sljedeće nedjelje kada dolaze goropadnoj Rijeci na Kantridu.

 

Standings provided by Sofascore