MAXtv PRVA LIGA

Zoran Mamić ostvario prvu trenersku pobjedu

Subota, 24. kolovoza 2013. 21:02 Napisao/la  SC

Utakmica 7. kola: Slaven Belupo - Dinamo 1:3. Slaven Belupo zadnji put u prvenstvu pobijedio u svibnju

MAXtv Prva liga – 7. kolo

SLAVEN BELUPO – DINAMO 1:3

Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja 3000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Stijelci: 0:1 Beqiraj (7) 1:1 Novinić (18) 1:2 Fernandes (24) 1:3 Fernandes (90+4)

Žuti kratoni: Crepulja, Edson (Slaven Belupo) Ruben Lima, Šimunović, Ademi (Dinamo)

SLAVEN BELUPO: Rodić – Melnjak, Grgić, Edson, Plazanić – Gregurina, Crepulja (17 Purić) – Brček, Delić (74 Filipović), Rak – Novinić (55 Glavica)

DINAMO: Sandomierski – Ruben Lima, Šimunović, Addy, Pinto (84 Leko) – Ademi – Fernandes, Antolić, Sammir, Čop (63 Brozović) – Beqiraj

Nogometaši Dinama uspjeli su po teškom i blatnom terenu upisati nova tri boda u Koprivnici. Nanijeli su Plavi tako novi poraz momčadi Ivana Katalinića koja je opet, kao po nekom ustaljenom režimu pokazala želju i htijenje. Problem je Slavena Belupa kroničan nedostatak smirenosti u fazi reazlizacije.

Zoran Mamić i Damir Krznar na teren su odlučili poslati Fatosa Beqiraja, igrača kojemu je ovo bio prvi nastup ove sezone, kojega su se eksplicitno htjeli riješiti ovoga ljeta. Povremeni reprezentativac Crne Gore odužio se pogotkom već nakon sedam minuta igre. Sammir ga je uspio proigrati ometan obranom domaćina, a on je potom zavaljao Rodića i poslao loptu u praznu mrežu za 0:1.

Na koprivničkom travnjaku veliki su problem stvarale lokve, a jedna od brojnih je u desetoj minuti spriječila dobru akciju iz kontre domaćih. Kombinirali su lijepo Gregurina i Rak, no Dinamova obrana uspjela je zahvaljujući vodi primiriti loptu na sredini terena. Sedan minuta kasnije ozljedio se središnji vezni domaćina Crepulja, umjesto njega ušao Purić kao 'peti' u obranu, a Slaven je izjednačio. Upravo je Purić poslao dugu dijagonalu prema Noviniću, a Šimunović nije uspio presjeći. Novinić se tako našao sam pred Poljakom Sandomierskim i matirao ga za 1:1.

Rezultat utakmice ponovno je promijenjen već šest minuta kasnije, u rijetko viđenoj situaciji u HNL-u. Sammir je s dvadeset metara izveo slobodnjak, Beqiraj prenosi za Fernandesa koji traljavo puca koljenom. Lopta prema Rodićevom golu putuje lagano, ali i odskače taman ispred njegovih ruku i vara ga za 2:1.

Prvi u nizu promašaja Slavena dogodio se u 39. minuti. Prinova Purić ponovno šalje upotrebljivu loptu s desne strane u Dinamov šesnaesterac gdje sami stoje Delić i Novinić, no nisu dovoljno brzi pa im lopta bježi u gol-aut. Tri minute kasnije ponovno gusto pred Dinamovim golom. Ponovno je Addy propustio očistiti ispred Delića koji upošljava Gregurinu, ali njegov udarac Sandomierski refleksno brani.

Domaći su zaprijetili i u 58. minuti. Taman je Glavica ušao u igru kada se Sandomierski poigravao s loptom u svom šesnaestercu. Delić tada kreće na vratara, a on panično ispucava ali samo do Dejana Glavice koji loptu šalje preko gola. Igra je tada pala u ritmu.

Dinamo u nastavku nije imao izrazitu šansu za pogodak, a prijetili su domaći još i u 66. minuti kada je Rak krenuo sam pred Sandomierskog, ali potonji efektnom reakcijom ulazi u pokušaj napadača Slaven Belupa. Četrnaest minuta prije kraja na teren se kreću bacati baklje od strane Bad Blue Boysa, pa je sudac Bebek bio prisiljen zakratko prekinuti utakmicu.

Do kraja susreta mogla se vidjeti još jedna izrazita prilika za Dinamo. Nakon velike gužve u šesnaestercu i mnogo odbijenih lopti Fernandes puca ali Plazanić galvom skida loptu s gol-linije. I onda konačnih 3-1, nakon što je Fernandes pogodio neometan od svojih čuvara.

Slaven Belupo je u HNL-u zadnji puta pobjedio u svibnju prošle godine.

Fotogalerija Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.