MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Osijek i preuzeo vodstvo

Nedjelja, 22. rujna 2013. 16:42 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Osijek - Dinamo 0:1. Soudani (41') strijelac

MAXtv Prva liga, 10. kolo

OSIJEK - DINAMO 0:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 4.000. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Fegeš (Nedelišće), Hudika (Varaždin).

Strijelac: 0:1 Soudani (41').

Žuti kartoni: Lukić, Kurtović, Mišić (Osijek), Šimunić, (Dinamo).

Crveni karton: Kurtović (drugi žuti karton).

OSIJEK: Malenica, Šimunec, Pavić (od 75' J. Barišić), Kurtović,  Lukić, Babić, Lulić (od 57' Jakovljević), B. Barišić, Pongračić (od 63' Dugandžić), Mišić, Ljubojević.

DINAMO: Zelenika, Šimunić, Pinto, Antolić, Sammir (od 82' Leko), Addy, Pivarić, Sare Bakary, Brozović (od 46' Ademi), Fernandes,  (od 62' Čop), Soudani.

Nogometaši Dinama pobijedili Osijek na gostovanju u Gradskom vrtu i tako se vratili na prvo mjesto prvenstvene ljestvice. Jedini pogodak na utakmici postigao je Soudani u 41. minuti.

Osijek je imao dobru priliku u 10. minuti, ali je pokušaj Lulića otišao preko grede. Sedam minuta kasnije Fernandes je povukao kontru dva na jedan, ali umjesto da uposli suigrača potegnuo je s ruba kaznenog prostora, a Malenica je lako obranio. Uskoro je novu priliku imao Osijek, Mišić je potegnuo, ali Zelenika je dobro reagirao.

U 33. minuti Osijek je imao indirekt na sedam metara s desna, ali Dinamo je uspio blokirati pokušaj. Kada je izgledalo da će poluvrijeme završiti bez pogodaka Dinamo je poveo. Prvo je Soudani sjajno potegnuo kontru s centra, sjurio se do kaznenog prostora, ali njegov pokušaj sjajno je obranio Malenica.

Ipak, nakon kornera Soudani je bio najviši u skoku i Malenica je ovoga puta bio nemoćan - 0:1.

Osijek je bio agresivniji na otvaranju drugog dijela, ali bez prave prilike. Dinamo je čekao kontru, možda i najbolju priliku imao je u 71. minuti kada je Soudani probio desni bok ušao u kazneni prostor, ali prizmeni ubačaj završio je u vratima Malenice.

Osijek se našao u novim problemima nakon što je Kurtović u 85. minuti zaradio žuti karton. No, i s igračem manje imali su najbolju priliku tri minute kasnije kada je nakon kornera Ljubojević pucao s tri metra, no njegov udarac obranio je Zelenika. Nekoliko minuta kasnije gosti su imali novu priliku, Soudanijev pokušaj obranio je Malenica, a odbijenu loptu umjesto u praznu mrežu Čop je smjestio na vratnicu.

Fotogalerija Davor Javorović/PIXSELL

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.