HAJDUK - LOKOMOTIVA 0:0

Mijo Caktaš navijačima poručio da jedu ...!

Subota, 17. studenog 2012. 17:14 Napisao/la  SC

Utakmice 16. kola: Hajduk - Lokomotiva 0:0, Dinamo - Zadar 5:0,  Cibalia - Split 2:1, Slaven Belupo - Zagreb 1:0

MAXtv Prva liga – 16. kolo

 

HAJDUK – LOKOMOTIVA 0:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 7000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Žuti kartoni: Kiš (Hajduk), Maleš, Samateh (Lokomotiva)

HAJDUK: Blažević, Bencun (58 Lima), Maloča, Milović, Stojanović, Radošević, Oremuš, Sušić (75 Luštica), Caktaš, Andrijašević, Vuković (23 Kiš)

LOKOMOTIVA: Picak, Samateh, Barbarić, Mesarić, Antolić, Bručić, Trebotić, Maleš, Pavičić (61 Boras), Zakarić (68 Šitum), Kramarić (9+2 Tomšić)

 

Nogometaši Hajduka i Lokomotive podijeli su bodove u derbiju kola. Slaba utakmica ni po čemu nije opravdala susret dviju momčadi koje se bore za drugo mjesto na ljestvici.

Caktaš navijačima poručio da jedu...
Mijo Caktaš odigrao je slabu utakmicu, što je izazvalo reakciju s tribina. Caktašu su navijači nekoliko puta zviždali, što mladi igrač Hajduka nije mogao podnijeti. Nakon utakmice Caktaš je nervozno prošao kraj novinara i samo dobacio:
- Ne želim, davati izjave, a navijačima poručite da jedu govna!

 U prvom dijelu Hajduk je imao laganu terensku incijativu i jednu priliku za pogodak. U 8. minuti Sušić je udarcem glavom mogao svladati Picaka nakon ubačaja Andrijaševića.

Utakmica nabijena snažnim emocijama zbog haške presude kao da je odigrana u svečarskom tonu. Gledatelji su malo toga konkretnog vidjeli u prvom poluvremenu, jedino je Zakarić u 36. minuti iskazao želju za pogotkom. Blažević je obranio plasirani udarac iskosa s lijeve strane.

Malo je više živnulo na terenu u drugom dijelu. U 60. minuti Andrijašević je slabo pucao glavom na mlaki ubačaj, u 66. minuti Caktaš je loptu uspio gurnuti kroz noge vrataru Picaku, ali je na crti bio Bručić. Isti igrač zamalo je na drugoj strain matirao Blaževića udarcem s desetak metara.

U 72. minuti Caktaš se odlučio na udarac s 18 metara iako je Andrijašević stajao u boljoj poziciji.

Udarcem Kramarića u 85. minuti i Blaževićevom obranom završila je utakmica koja će se brzo zaboraviti. (IJ)

(IJ)

 

 

 



DINAMO – ZADAR 5:0

Stadion Maksimir. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

Strijelci: 1:0 Kovačić (5'), 2:0 Halilović (35'), 3:0 Beqiraj (70'), 4:0 Pivarić (73'), 5:0 Krstanović (78').

Žuti kartoni: Ademi, Krstanović (Dinamo), Šimurina, Perica (Zadar).

DINAMO: Kelava, Puljić, Ademi (od 77' Alispahić), Kovačić, Sammir, Vrsaljko, Pivarić, Beqiraj, Vida, Halilović (od 58' Krstanović), Čop (od 77' Brozović).

ZADAR: Gluić, Vasilj, Sarić, Šimurina, Gržan (od 80' Ikić), Ivančić, Ćurjurić (od 57' Banović), Jerbić, Tokić, Prahić, Heister (od 60' Perica).

 Zadrani su u prvenstvu “platili dug” star dva i pol tjedna. Tada su usred Maksimira pobijedili Dinamo i “torpedirali” ga iz Kupa. Sad su im “plavi” utrpali pet pogodaka, ali domaćega trenera Antu Čačića niti to nije posve utješilo.

- Veseli me pet različitih strijelaca. Raznovrsni su u svakom pogledu. Kontrolirali smo utakmicu iako mi ova pobjeda - ne može izbrisati Kup. Ali, ne bih se više vraćao na to. Sigurno je da je kod mojih igrača postojao inat zbog eliminacije u Kupu, naglasio je Čačić.

Maksimirsku je publiku razveselio i “wunderkind” Alen Halilović. Upisao je svoj prvi nastup u udarnih 11 i upravo je on načeo zadarsku mrežu sjajnim udarcem s desne strane. Bio je to najljepši potez utakmice pri čemu ga je maksimirska publika u dva navrata nagradila dugotrajnim pljeskom: nakon pogotka i pri izlasku s terena u 58. minuti.

- S Halilovićem postupamo oprezno, postupno ga uvodimo u ozbiljan nogomet, pojasnio je Čačić.

Njegov je zadarski kolega Ferdo Milin tek dodao:

- Kad uđete mlitavo u utakmicu protiv Dinama, niti ne možete očekivati ništa više od poraza. Moji su igrači mislili da će se postupno dizati kao i u Kupu. Samo su trojica zadovoljili - Prahić, Jerbić i Sarić. Predstoji nam najvažnija utakmica, ona protiv Cibalije. (ZG)

 

 



CIBALIA – SPLIT 2:1

Stadion Cibalia. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Baraban (5'), 1:1 Mazalović (18'-11m), 2:1 Filipović (55').

Žuti kartoni: Muženjak (Cibalia), Belle, Pehar, Radeljić (Split).

Crveni karton: Glumac (17', posljednji igrač obrane).

CIBALIA:  Matković, Mišić (od 82' Terzić), Muženjak, Pavličić (od 87' Tokić), Bartolović (od 89' Čulić), Župarić, Mitrović, Filipović, Vitaić, Rugašević, Mazalović.

SPLIT: Vukvoić, Glumac, Baraban (od 19' Radeljić), Rebić, Kvesić, Radotić (od 81' Paracki), Pehar (od 58' Bagarić), Marčić, Galvoić, Hrgović, Belle.


SLAVEN BELUPO – ZAGREB 1:0

Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja: 1.500. Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelac: 1:0 Čanađija (41').

Žuti kartoni: Gregurina (Slaven Belup), Abdurahimi, Nadarević, Handžić, Barišić (Zagreb).

SLAVEN BELUPO: Rodić, Kokalović, Grgić, Čanađija (od 86' Bubnjić), Bušić (od 56' Šaban), Glavica, Delić, Purić, Gregurina, Geng (od 71' Brlek), Maras.

ZAGREB: Livaković, Djengoue, Jurendić (od 15' Barišić), Šovšić, Pavlović, Nadarević, Bevab, Abdurahimi, Handžić, Štrok (od 63' Vojtuš), Medić.

Fotogalerija Dinamo - Zadar/Jurica Galoić PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.