MAXTV PRVA LIGA

Dinamo za 20 minuta pobijedio Istru

Petak, 02. studenog 2012. 19:59 Napisao/la  SC

Dinamo - Istra 1961 3:1. Modrima se nigdje nije žurilo pa je utakmica povremeno bila dosadna za gledanje

MAXtv Prva liga – 14. kolo

DINAMO – ISTRA 1961 3:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja:

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Žuti kartoni: Vida, Vrsaljko (Dinamo), Milić (Istra)

Strijelci: 1:0 Vida (19) 2:0 Sammir (23) 2:1 Roce (34), 3:1 Vida (57)

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić, Ademi, Kovačić, Sammir (46 Brozović), Rukavina (63 Puljić), Čop (76 Calello), Beqiraj

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Čagalj, Budicin, Milić, Anđelković, Havojić (73 Prelčec), Prgomet, Pamić (68 Blagojević), Aganović, Roce

Utakmica je izgubila natjecateljski smisao već nakon dvadesetak minuta, kada je Dinamo vodio 2:0. Nogometaši Istre odigrali su cijelu su utakmicu na svojoj polovici, modrima se nigdje nije žurilo pa je utakmica povremeno bila dosadna za gledanje.

U 19. minuti po ubačaju iz kuta uslijedila je biljarska akcija u kaznenom prostoru gostiju na kraju koje Rukavina pogađa prečku od koje se lopta odbija do Vide, koji s 3 metra rutinski trese mrežu – 1:0

U 23. minuti Sammir je natrčao na odbijenu loptu s 24 metra rezantnim vanjskim „felšom“ silovito poslao loptu u desni kut nemoćnog Prskala – 2:0.

U 34. minuti gosti su prvi put konkretnije prošli središte igrališta i smanjili rezultat. Anđelković se u kontri probio lijevom stranom, uposlio Rocu u visini kaznenog prostora, snažno upućena lopta zabila se u mrežu uz desnu stativu – 2:1.

Nogometaši Dinama nisu u drugom dijelu dugo strahovali od nekog zalutalog metka. Istra je krenula nešto odlučnije, stajali su gosti nešto više na terenu nego u prvom dijelu, dolazili odlučnije pred kazneni prostor domaćina, ali sve to skupa nije dugo trajalo.

U 57. minuti Brozović je slijeva izveo slobodni udarac uz korner-liniju ispred kaznenog prostora, oštar ubačaj na prvu vratnicu iznenadio je vratara Prskala iz kojega Vida skreće loptu u mrežu – 3:1. Utakmice je time rješena!

Opet je počelo dosadno razdoblje u kojemu Dinamo nije tražio kruha preko pogače, dok Istra nije iskazala glad za pogotkom. Ništa se konkretno nije dogodilo do završnice utakmice, kada je Vida u 85. minuti sam prošao nekoliko igrača i vratara Prskala, ali najbolji igrač utakmice nije imao dovoljno koncentracije za precizni završni udarac.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.