MAXtv Prva liga: Dinamo pogotkom Čopa iz penala svladao S. Belupo i vratio se na vrh ljestvice

Nedjelja, 10. studenog 2013. 17:29 Napisao/la  SC

Dinamo - Slaven Belupo 1:0. Igrala se 51. minuta kada je Halilović prodro po desnoj strani i pokušao ubaciti za Čopa. Na putu lopti stajao je Brlek, zaustavio je rukom i to je za suca Trampusa bilo dovoljno da pokaže na bijelu točku


MAXtv Prva liga - 16. kolo

DINAMO - SLAVEN BELUPO 1:0

Stadion u Maksimiru. Gledatelja 1.500

Sudac: Danijel Trampus (Osijek)

Strijelci: 1:0 Čop (51-11m)

Žuti kartoni: Leko, Addy (Dinamo) Grgić (Slaven Belupo)

DINAMO: Zelenika, Pinto, Šimunić, Addy, Pivarić, Leko (64 Rukavina) Antolić, Halilović (74 Pamić), Fernandes (83 Beqiraj), Čop

SLAVEN BELUPO: Pelin, Purić, Grgić, Bagarić, Edson, Brlek, Čanađija, Ozobić (62 Vugrinec), Rak, Matoš, Roskam (80 Filipović)

Nogometaši Dinama pogotkom Duje Čopa iz najstrože kazne svladali su Slaven Belupo. Utakmica je bila vrlo sadržajna, mogli su i jedni i drugi postići još pokoji pogodak.

Pred nešto više od tisuću i pol gledatelja na Maksimiru prvo poluvrijeme proteklo je u dosta izraženoj dominaciji domaće momčadi. Iako u sastavu Zorana Mamića nije bilo Sammira te Soudanija pred kojim je prednost dobio Čop, Dinamo je u nekoliko navrata mogao matirati koprivničkog čuvara mreže Pelina. Najbliži pogotku igrači zagrebačke momčadi bili su u 19. minuti kada Marcelo Brozović nakon proigravanja Čopa izbija sam ispred Pelina, ali ne pogađa njegova vrata iz čiste situacije, na desetak metara od gola. Od te prilike Dinamo je pojačao pritisak koji je u početnim minutama izostao. Dok je prvi dio susreta protekao u klasičnom ispitivanju snaga, već je Dinamo ponovo mogao zabiti kad su u rasponu od 25. do 28. minute pokušavali Antolić, Halilović i Leko. Sve su to bili udarci izvan kaznenog prostora, vrlo lak poslao za koprivničku obranu.

Iako je Dinamo stiskao, bio agresivan i napadački nastrojen, najbolju priliku poluvremena imali su gosti. Jedina prava, stopostotna šansa za 'farmaceute' dogodila se u 39. minuti. Purić je povukao po desnoj strani, kada je trebalo ubaciti u kazneni prostor izvrsno je vidio natrčavanje Matoša, uposlio ga, no mladi napadač Slavena pogodio je izravno u Zeleniku. Nakon toga, još je jednom Pelinu zaprijetio Brozović (43), nakon što gostujuća obrana nije dobro otklonila opasnost nakon kornera, Brozovićev udarac s ruba šesnaesterca završio je pored gola.

Početkom nastavka pao je i jedini zgoditak na utakmici. Igrala se 51. minuta kada je Halilović prodro po desnoj strani i pokušao ubaciti za Čopa. Na putu lopti stajao je Brlek, zaustavio je rukom i to je za suca Trampusa bilo dovoljno da pokaže na bijelu točku. Siguran je realizator najstrože kazne bio Duje Čop - 1:0. Upravo je Halilović bio 'živa vatra' na desnoj strani, zadavao je povremeni reprezentativac puno problema kompletnoj gostujućoj obrani. Ponovno je (55) Halilović htio proigrati Čopa, u tome je uspio, ali je Čop u udarcu bio preslab da bi ugrozio gostujućeg vratara. Halilović se u 74. minuti žalio na ozlijedu pa ga je Zoran Mamić izvadio i umjesto njega uveo Zvonka Pamića. Odmah potom - nove dvije prilike za domaće. Najprije je Brozović (75) uputio udarac iz teške pozicije s desne strane preko vrata, nije kapetan U-21 nacionalne vrste vidio Rukavinu u sredini koji je bio u boljoj poziciji. Dvije minute kasnije Čopove 'škarice' skinuo je Pelin i tako dobio još jedan dvoboj s modrim napadačem.

U posljednjim trenucima susreta gosti su se pokušali otvoriti, no nije im pošlo za nogom uzeti bod Dinamu koji se novom pobjedom ponovno popeo na vrh prvenstvene ljestvice.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.