MAXtv Prva liga: Dinamo pogotkom Marka Pjace svladao Split i ostao na pet bodova od Rijeke

Nedjelja, 28. veljače 2016. 17:10 Napisao/la  SC

Susret 24. kola: Dinamo - Split 1:0.

MAXtv Prva liga - 24. kolo

DINAMO - SPLIT 1:0

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.745

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Strijelac: 1:0 Pjaca (63)

Žuti kartoni: Sigali (Dinamo), Franjić, Miljković, Blagojević, Vitus (Split)

DINAMO: Eduardo, Soudani (46 Hodžić), Musa, Machado, Fernandes (79 Pavičić), Pjaca, Sigali, Schildenfeld, Čorić (59 Šovšić), Rog, Matel

SPLIT: Zagorac, Miljković, Vitus, Majstorović, Mišić (59 Arroyo), Bagarić, Špehar (75 Barcenas), Rrahmani, Vidović (61 Obšivač), Franjić, Blagojević

Dinamo je od prve minute krenuo po sva tri boda, dok gostujući trener Goran Sablić svoju igru bazira na kontranapadima. I to je u uvodnim minutama izgledalo dobro, Bagarić se dva puta opasno sjurio kroz sredinu, ali ga je oba puta zaustavio sjajni Schildenfeld. Modri su ipak uglavnom držali posjed lopte, mirno kontrolirali sredinu terena. A prvi je na domaćoj strani ozbiljnije zaprijetio Musa. Branič Dinama lijepo se riješio Vidovića, a onda iz voleja tukao preko gola.

Napadi Dinama ubrzo su se nastavili, Rog je u 22. minuti potegao iz daljine, a vratar Zagorac upisao prvu obranu na utakmici. Splitski kapetan imao je i dvije obrane u 30. minuti. Prvo je Zagorac obranio dalekometnu bombu Roga, a onda i čisti zicer Soudaniju. Split je prvu pravu prigodu imao u 35. minuti. Vitus je dubinski proigrao Franjića koji je izašao sam na Eduarda. Ipak, portugalski vratar bio je uspješniji.

Malobrojne gledatelje u nastavku je prvi zagrijao Musa čiji je udarac sa dvadesetak minuta sigurno obranio Zagorac. Dinamo je u vodstvo stigao u 63. minuti. Fantastičnim pogotkom Marka Pjace. Hrvatski reprezentativac od Šovšića je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, lažnjakom se riješio Miljkovića, a onda pravom bombom pogodio gornji suprotni kut, te matirao sjajnog Zagorca. Neobranjivo. Bio je to prvi ovosezonski pogodak Marka Pjace u Maksimiru. Točnije, nakon više od devet mjeseci. Posljednji put u Maksimiru je zabio u posljednjem kolu prošle sezone.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.