MAXTV PRVA LIGA

Krstanovićevim pogotkom Dinamo slomio otpor Cibalije

Subota, 27. listopada 2012. 16:39 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Cibalia - Dinamo 0:1: Jedini pogodak postigao je Krstanović u 75. minuti

CIBALIA - DINAMO 0:1

Stadion Cibalia. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelac: 0:1 Krstanović (75').

CIBALIA: Matković, Matoš, , Župarić, Mitrović, Filipović (od 79'Puljić), Vitaić, Rugašević, Pavličić (59' Tokić) Čulić, Terzić (od 56' Koledić), Mazalović.

DINAMO: Kelava, Ibanez, Šimunić, Vida, Kovačić, Vrsaljko, Carrasco (od 72' Peko), Pivarić, Alispahić (82' Puljić), Beqiraj (od 71' Krstanović), Brozović.

Nogometaši Dinama svladali su Cibaliju 1:0 u utakmici 13. kola MAXtv Prve lige. Maksimirski sastav nije ponudio impresivnu igru u Vinkovcima, ali je na kraju ipak upisao pobjedu u utakmici na koju je Ante Čačić doveo 15 igrača.

Bedem pred vratima Cibalije slomio je Ivan Krstanović u 75. minuti. Brozović je ubacio jednu loptu, Krstanović je pucao glavom, a Matković odlično obranio. Napadač Dinama, koji je samo četiri minute ranije ušao u igru, pospremio je odbijanac u mrežu - 0:1.

U prvom poluvremenu obje ekipe nisu ponudile praktički ništa. Dinamo je imao posjed lopte, a jedina prilika bila je ona u 23. minuti. Ibanez je izveo slobodni udarac s desne strane, lopta se od živog zida odbila do Alispahića koji je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali udarac je zaustavila vratnica.

Na otvaranju utakmice Dinamo je izveo kontru, ali Alispahićev udarac bio je previše mlak. Cibalija je s druge strane zaprijetila u 36. minuti, Pavličić je odlično utrčao u kazneni prostor,  no njegov udarac iskosa s lijeve strane ukrotio je Kelava.

U samoj završnici prvog dijela Brozović je okušao udarac s 25 metara, ali nije ozbiljnije zaprijetio domaćem vrataru. Dinamo je bolje otvorio drugi dio. U 46. minuti nizom dodavanja, lopta je došla do Pivarića koji iz odlične pozicije unutar kaznenog prostora promašuje gol.

Tri minute kasnije Dinamo je poveo, ali sudac Bebek je poništio pogodak. Vrsaljko je utrčao u kazneni prostor i nakon što mu je pobjegla lopta sudario se vratarem Cibalije Matkovićem. Nogometaš Dinama uspio je prije kontakta gurnuti loptu prema Beqiraju koji je zatresao mrežu, ali Bebek je poništio pogodak.

Gosti su zaigrali angažiranije, u 54. minuti Beqiraj je izašao sam pred vratara i otišao lijevo ubacivši loptu koju je kratko odbio Rugašević. Natrčao je Mateo Kovačić i s osam metara promašio vrata. Dinamo je postajao sve konkretniji, ali nikako nije uspijevao matirati Matkovića, sve do 75. minute.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.