MAXtv Prva liga: Dinamo pobijedio u Puli, Duje Čop dvama pogocima preokrenuo rezultat

Četvrtak, 06. veljače 2014. 19:04 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Istra 1961 - Dinamo 1:3. Zagrebačkoj momčadi trebalo je 70-tak minuta da bi slomila otpor domaćina

MAXtv Prva liga – 17. kolo

ISTRA 1961 – DINAMO 1:3

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 3.500

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Blagojević (12), 1:1 Soudani (22), 1:2 Čop (69), 1:3 Čop (75)

ISTRA 1961: Ježina, Woon, Čagalj, Obšivač, Budicin, Kramarić, Blagojević, Batarelo, Batelić (46 Horvat), Havojić, Babić (46 Radonjić)

DINAMO: Sandomierski, Leko, Addy, Šimunić (76 Pinto), Mamić (46 Cleyton), Ademi, Pamić, Antolić, Čop, Soudani, Beqiraj (46 Halilović).

Nogometaši Dinama pobijedili su Istru u zaostaloj utakmici 17. kola MAXtv prve lige čime je počeo proljetni dio prvenstva. Dinamo je pobijedio dvama pogocima Duje Čopa, zagrebačkoj momčadi trebalo je 70-tak minuta da bi slomila otpor domaćina.

U 69. minuti Cleyton je idealno gurnuo okomitu loptu ispred utrčalog Čopa, koji je prvo navukao i onda u mjestu okrenuo vratara Ježinu, te iz okreta pogodio mrežu – 1:2. Dinamo je preokrenuo rezultat u Puli nakon velikog pritiska u drugom dijelu, nogometaši Istre svega su nekoliko puta koliko-toliko organizirano prešli preko centra. Sve ostalo što su radili više je nalikovalo borbi nego igri za prvoligaške bodove.

Duje Čop prikratio je muke navijačima Dinama nekiliko minuta kasnie. U 75. minuti Leko je ubacio zdesna, Soudani glavom spustio loptu natrčalom Čopu, koji je u trku gurnuo iz blizine gurnuo loptu u mrežu pokraj Ježine – 1:3.

Time je otklonjena mogućnost da domaćini do boda dođu nekakvim zalutalim udarcem, kakav je Blagojević uputio u 12. minuti. Doduše, Blagojević je iz slobodnog udarca pogodio što je ciljao, lopta se zabila u mrežu prohujavši pokraj živog zida – 1:0. Vratar Sandomierski nikoga nije oborio s nogu svojom intervencijom…

U 22. minuti izjednačio je Soudani, koji je udarcem glavom loptu smjestio mrežu – 1:1

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.