MAXtv Prva liga: Dinamo pobijedio Split dvama pogocima raspoloženog Fernandesa

Subota, 15. veljače 2014. 19:08 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Dinamo - Split 2:1. Dinamo je objektivno puno bolji nego što ukazuje rezultat, to prije što Split uopće nije odigrao lošu utakmicu

MAXtv Prva liga – 22. kolo

DINAMO – SPLIT 2:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 4500

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 0:1 Kvesić (19), 1:1 Fernandes (28), 2:1 Fernandes (53)

Žuti karton: Glavina (Split)

DINAMO: Ježina, Pinto, Taravel, Addy, Lima, Ademi, Antolić, Cleyton (61 Halilović), Soudani, Fernandes (81 Pamić), Čop (70 Beqiraj)

SPLIT: Vuković, Ibriks, Križanac, Glumac, Bagarić, Glavina, Radotić (88 Jukić), Kvesić (77 Vrgoč), Baraban (46 Belle), Mršić, Roce

Nogometaši Dinama u prvoj prvenstvenoj utakmici pred svojim navijačima ove godine još su jednom demonstrirali moć u utakmici protiv jedne od najboljih hrvatskih momčadi. Pobjeda protiv Splita od 2:1 na kraju se svodi na dva pogotka raspoloženog Fernandesa, ali je Dinamo objektivno puno bolji nego što ukazuje rezultat. To prije što Split uopće nije odigrao lošu utakmicu.

Trener Zoran Mamić počeo je utakmicu sa sedam stranaca ii dvojicom debitanata (Ježina, Taravel). Vratar Ježina nije baš najbolje počeo u debiju iako nij krivac za pogodak. U 19. minuti Glavina je prošao lijevom stranom, ubacio loptu koju je okrznuo Bagarić, na desnoj strani natrčao je Kvesić i precizno pogodio suprotni kut – 0:1.

Isplatila se hrabrost gostiju na početku utakmice, ali Dinamova se momčad nije dala smesti. Predvođena dvojicom turbo-napadača za HNL standarde, Fernandesom i Soudanijem, moda momčad polako je počela stezati obruč oko vratara Vukovića. Bilo je pitanje trenutka kada će doći do izražaja veća kvaliteta.

U 28. minuti Fernandes je nadskočio Križanca, koji je u duelima s Dinamovim napadačima izgledao kao veteran, prihvatio odbijenu loptu glavom prije nego što je Križanac shvatio što se događa, sam izašao pred Vukovićem i plasirao loptu u mrežu – 1:1.

U drugom dijelu Dinamo je još više stisnuo i u 53. minuti osigurao pobjedu. Fernandes je prizemnim udarcem s 20 metara svladao Vukovića – 2:1.

Split je u završnici utakmice preuzeo inicijativu, pokušao kroz posjed lopte stvoriti pritisak, propustio jednu vrlo izglednu priliku (Bagarić 74), ali ukupno gledano gosti nemaju za čime žaliti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.