MAXtv Prva liga: Dinamo pobijedio Slaven, modri zamalo prosuli tri gola prednosti

Nedjelja, 14. prosinca 2014. 16:51 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Dinamo - Slaven Belupo 3:2. Cesarec je u 90. minuti donio tračak nade, ali Slaven nije uspio u dvije minute nadoknade doći do boda

Nogometaši Dinama pobijedili su Slaven Belupo 3:2 u utakmici 19. kola MAXtv Prve lige u kojoj su Koprivničani u samoj završnici zaprijetili postignuvši dva pogotka u samoj završnici. Igrala se 72. minuta kada je Delić sjajno pogodio s dvadesetak metara i lopta je od vratnice završila u mreži - 3:1. Slaven Belupo tako je prekinuo niz od devet godina bez pogotka na Maksimiru. I kada se činilo da će to biti utješni gol, Cesarec je u 90. minuti iskoristio jedan ubačaj i glavom pospremio loptu u mrežu - 3:2.

Slaven je u završnici imao još jednu priliku kada je izborio slobodan udarac, ali obrana Dinama očistila je ubačaj.

Utakmica je tako imala neizvjesnu sudačku nadoknadu, iako se činilo da će Dinamo susret lako privesti kraju budući da je u 60. minuti imao 3:0. Modri su poveli u osmoj minuti, Fernandes je ubacio loptu, a Pjaca je skrenuo u mrežu - 1:0.

Imao je i Slaven priliku, Edson je u 30. minuti odlično pucao glavom i Eduardo se morao dobro ispružiti da bi spriječio gol. Četiri minute kasnije Fernandes je sjajno potegnuo iz voleja s dvadesetak metara, ali lopta je otišla pored gola.

I kada se činilo da će Dinamo na poluvremenu imati gol prednosti, Antolić je ubacio s lijeve strane. Čop je ostao sam među tri igrača Slavena i pospremio loptu u mrežu - 2:0.

Treći gol stigao je u 60. minuti. Pinto je s desnog boka ubacio prizemnu loptu, Čop je uklizao i lopta je završila u mreži - 3:0.

DINAMO: Eduardo, Šimunović (od 23' Dos Santos), Pinto, Antolić, Machado (od 85' Andrijašević), Junior Fernandes, Ademi, Pjaca (od 73' Henriquez), Sigali, Taravel, Čop.

SLAVEN BELUPO: Kardum, Melnjak, Grgić, Edson, Brlek (od 46' Cesarec), Paracki (od 75' Parlov), Delić, Fuštar, Mirić, Geng, Ozobić (od 86' Jambor).

Utakmica 19. kola: Dinamo - Slaven Belupo 3:2 (Pjaca 8', Čop 45', 60'/Delić 72', Cesarec 89').

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.