MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pobijedio Inter u Maksimiru

Subota, 04. ožujka 2017. 16:53 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Dinamo - Inter 2:0. Pivarić i Hodžić strijelci


Dinamo je osvojio tri boda dvama pogocima (2:0) u utakmici protiv Intera, koja je pokazala da modra momčad još uvijek nije dosegnula razinu igre kojom bi bez poteškoća mogla osvajati bodove u utakmicama protiv prosječnih momčadi.

U 43. minuti Pivarić je efektnim pogotkom iz slobodnog udarca zatresao mrežu gostiju, lopta je preletjela "živi zid" i za Čovića neuhvatljivo uletjela u mrežu - 1:0.

Da Pivarić nije postigao pogodak iz prekida, Dinamo u prvom dijelu ne bi zatresao mrežu.

Osim Sammirova udarca (15) s 20 metara po kojemu je lopta okrznula vratnicu i nedorečenog pokušaja Guilhermea na početku utakmice, modra momčad ništa u završnici nije konkretno napravila.

Uzalud veći posjed lopte s kojom momčad Dinamo ove sezone ne može organizirano ući u završnicu ni na jednu postavljenu obranu.

Inter se razborito zatvorio i čekao svoje prilike.

U 18. minuti dočekali su gosti najbolju priliku u prvom dijelu, Zulim je kao na treningu ostao sam ispred Livakovića i onda nespretno zahvatio loptu.

Filipović (39) je uputio udarac slijeva iz pozicije kakvu igrači Dinama nisu imali, Livaković je dobro zatvorio kut.

Ništa se u nastavku u igri Dinama nije promijenilo da bi vratar Čović imao pravog posla iako lopta stalno kružila  oko njegovog kaznenog prostora.

Uskoro su igre izašla nespremna pojačanja (Sammir, Guilherme), ali se igra nije ubrzala.

Budući da se Inter sve više otvarao kako je vrijeme odmicalo, u 73. minuti Dinamo je stvorio prvu izrađenu priliku: Antolić je okomito proigrao Hodžića, Čović je iskazao zavidnu spremnu.

Što su gosti počeli više irskirati tako je do sve većeg izražaja počeo dolaziti Hodžić.

U 82. Hodžić je sam prošao nekoliko prepreka, ali nije bio precizan.

U 89. minuti Olmo je pravodobno proigrao Hodžića, koji je prošao kroz sredinu raspuštene obrane gostiju i gurnuo loptu mrežu - 2:0.

Inter je zadnjih pola sata pokušao nekoliko puta stići do Livakovića, ali momčad Samira Toplaka ipak nema takvu individualnu kvalitetu da bi mogla ugroziti obranu Dinama

DINAMO: Livaković, Stojanović, Schildenfeld (15 Perić), Lešković, Pivarić, Antolić, Pavičić, Fiolić, Guilherme (62 Olmo), Sammir (67 Gojak), Hodžić

INTER: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin,  Zulim (62 Polizzi), Mazalović, Postonjski (81 Čale), Blažević, Mamut (54 Mujagić), Puljić

Utakmica 23. kola: Dinamo - Inter 2:0 (Pivarić 43, Hodžić 89)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.