MAXtv Prva liga: Dinamo pobijedio Hajduk, Soudani u sudačkoj nadoknadi rastužio Poljud

Subota, 17. prosinca 2016. 17:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 20. kola MAXtv Prve lige: Hajduk - Dinamo 0:1. Nakon Soudanijevog pogotka u 94. minuti Šimić je udario Stojanovića te zaradio crveni karton

MAXtv Prva liga  utakmica 20. kola:

HAJDUK – DINAMO  0:1 (0:0)

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 14.031.

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6,5. Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo), Miro Grgić (Osijek)

Strijelac: 0:1 Soudani (90+4)

Žuti kartoni: Kožul, Kvesić, Erceg, T.Bašić (Hajduk), Gojak, Fernandes, Soudani, Ćorić (Dinamo)

Crveni karton: Šimić (90+7)

HAJDUK: Stipica 6,5, Juranović 6, Nižić 6, Šimić 6, Kvesić 5, Gentsoglou 5,5, T.Bašić 5 (od 89. Maganto -), Vlašić 6, Kožulj 5 (79' Vojković -), Erceg 5,5, Said 5 (69' Ohandza -)

DINAMO: Livaković -, Šitum 5,5 (46' Stojanović 6), Sigali 6, Benković 6, Pivarić 5,5, Jonas 5 (74' Ćorić -), Antolić 6, Gojak 7, Soudani 7,5, Fernandes 5, Henriquez 5 (64' Hodžić 5,5)

Najveći hrvatski derbi uvijek je pravi mamac za navijače, bez obzira na trenutnu formu jedne i druge momčadi.

Novi trener Hajduka Juan Carrillo nije mogao računati na požutjele Futacsa i Hamzu, pocrvenjelog Jeffersona, te na ozlijeđenog čuvara mreže i kapetana Kalinića, dok sa druge strane bugarski stručnjak na klupi modrih pomalo je iznenađujuće na klupi za pričuve ostavio Ćorića, Fiolića, Schildenfelda, Stojanovića i Moru.

Imao je kvalitetnije igrače pored sebe od onih koje je poslao na teren.

Prvu ozbiljniju priliku propustio je već u 4. minuti Soudani koji je primio loptu u najmanje dvojbenoj situaciji, pucao je sa vrha kaznenog prostora lopta je prošla tik uz desnu vratnicu gola Stipice.

Gosti su opasno zaprijetili u 22. minuti Jonas je pucao sa dvadesetak metara, Stipica je kratko odbio Soudani je bio najbrži iskosa sa desne strane pokušao je zatresti mrežu domaćina, Stipica je bio na mjestu.

Tražio je Soudani u 32. minuti najstrožu kaznu nakon što je njegov udarac ispred vratiju Stipice završio pogotkom lopte Nižića u ruku, Zebec se nije oglasio. Bit će posla za „Oko sokolovo“.

Prvi udarac u okvir vratiju gostiju domaćini su uputili u 55. minuti nakon centaršuta Vlašića glavom je pucao Erceg točno u Livakovića.

Bijeli su prvu ozbiljniju priliku imali tek u 62. minuti kada je nakon slobodnog udarca glavom pucao Šimić lopta je otišla pored desne vratnice.

Bijeli su zaigrali malo agresivnije, brže, bili opasniji no dvije dobre prilike nisu realizirali Erceg, potom Šimić.

U samo jednoj minuti i to 79. gosti su imali dvije odlične prilike najprije je sa desetak metara pucao Hodžić, Stipica je sjajno reagirao, potom je udarac Fernadesa iz blizine zaustavio Juranović.

Dok je Torcida priredila vatromet na suprotnoj, južnoj tribini BBB su zapalili nekoliko sjedalica.

U četvrtoj od sedam minuta sudačke nadoknade Dinamo je preko Soudanija došao do vodstva i pobjede.

Dugu dijagonalnu loptu uputio je Gojak, preletjela je Kvesića primio ju je Soudani i sa nekih desetak metara pucao, Stipica je bio nemoćan.

Zakuhalo se nakon gola, Šimić je udario Stojanovića, sudac Zebec mu je opravdano pokazao crveni karton.

U svečanoj loži derbi je u društvu svojeg prvog pomoćnika Ante Miše promatrao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. Inače svoje skaute na utakmici imali su predstavnici Chelsea, Evertona, Juventus, Sampdoria, Club Bruggea, Eibara....

Veselo je bilo na tribina, izuzev vatrometa sredinom prvog dijela utakmice Torcida je izvjesila transparent na kojem je pisalo:

Protiv lopova i mafije za jaču ligu Zakonom o sportu, Bratimljenje nije opcija, Torcida protiv Yugo lige

Dok je transparent bio izvješen, Torcida je skandirala "Za Dom", a gledatelji su odgovarali Spremni, Ubi, Ubi Srbina... Vukovar, Vukovar...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.