MAXtv Prva liga: Dinamo očekivano pobijedio Zadar u zadnjoj utakmici polusezone

Nedjelja, 15. prosinca 2013. 17:05 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: Dinamo - Zadar 3:1. Kada  je u 32. minuti Soudani praktično s crte ugurao loptu u mrežu, utakmica je bila riješena

MAXtv Prva liga - 20. kolo

 DINAMO - ZADAR 3:1

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 1500

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Soudani (32), 2:0  Čop (41), 3:0  Čop (63), 3:1  Tadić (65)

DINAMO: Sandomierski, Leko, Addy, Ćalušić, Lima, Sare, Soudani (77 Fernandes), Ademi, Brozović, Halilović (87 Brodić), Čop (64 Beqiraj)

ZADAR: Gluić, Bašić, Jerbić, Con, Neretljak, Hrgović (82 Blažević), Sarić, Boljat (46 Bilaver), Begonja, Heister (56 Čirjak), Tadić

Nogometaši Dinama završili su prvi dio sezonu u HNL-u očekivanom pobjedom protiv Zadra. Dinamo je bio nadmoćniji tijekom cijeloga susreta, već se u prvih desetak minuta dvaput (Ademi) tresao okvir zadarskih vratiju. Nešto više od pola sata trebalo je Dinamu da prelomi utakmicu, a kada  je u 32. minuti Soudani praktično s crte ugurao loptu u mrežu nakon prizmenog Lekina ubačaja, utakmica je bila riješena. Dva Čopova pogotka dogodila se u očekivanom raspletu utakmice.

Momčad poput zadarske nema kvalitetu da bi se mogla vratiti u utakmicu protiv Dinama, iako je Tadić kod 0:0 imao dvije izgledne prilike. Na kraju  je Tadić iskoristio dar nakon što je Sandomierski odbio loptu i postigao pogodak za 3:1 kojim je nagrađena hrabra igra Zadrana.

Standings provided by Sofascore