MAXtv Prva liga: Dinamo pobjedio Zadar golovima Fernandesa i Sigalija

Ponedjeljak, 16. veljače 2015. 18:49 Napisao/la  SC

Susret 21. kola: Dinamo - Zadar 2:0. Iako je novi trener gostiju Igor Štimac unio dosta energije i poleta u svoju momčad, Zadrani su s Maksimira ponovno otišli poraženi

MAXtv Prva liga - 21. kolo

DINAMO - ZADAR 2:0

Stadion Maksimir. Gledatelja 500.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Fernandes (39) 2:0 Sigali (68)

Žuti kartoni: Matel, Pinto (Dinamo) Jurkić (Zadar)

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Vukojević, Matel - Goncalo, Machado, Čorić (46 Pjaca) - Soudani (69 Olmo), Fernandes (80 Fiolić) - Henriquez

ZADAR: Matković - Bilaver, Ješe, Jerbić, Jurkić - Banović, Sarić - Čirjak (70 Okechukwu), Blažević (62 Gabrić), Pešić - Jovanović (52 Terkeš)

U posljednjem susretu 21. kola domaćeg nogometnog prvenstva Dinamo je na Maksimiru svladao momčad Zadra rezultatom 2:0. Iako je novi trener gostiju Igor Štimac unio dosta energije i poleta u svoju momčad, nije Zadru preostalo ništa no da na put kući ode s relativno pristojnim zaostatkom za vodećom momčadi na ljestvici.

Prvi pokušaj Dinama na utakmici izveo je Junior Fernandes u 10. minuti nakon što je na lijevoj strani odigrao kombinaciju s Matelom. Lopta je od zadarskog bloka otišla u korner. Portugalski bočni igrač Matel ponovno je krenuo na poziciji uz lijevu aut-liniju, budući su prve dvije opcije Zorana Mamića ozljeđene (Pivarić, Musa). Zadar se postavio na početku onako kako je najavljivao Igor Štimac. Nisu branili svoja vrata, imali su i nekoliko napadačkih izleta. U 12. minuti Lovre Čirjak je odapeo s tridesetak metara i dobro zagrijao domaćeg vratara.

U stoperskom tandemu Dinama ponovno se našao Ognjen Vukojević koji je nosio i kapetansku vrpcu kluba iz Maksimira. Dinamo je, untaoč zadarskim nastojanjima da spriječe njegove nalete imao puno više loptu u nogama, iako nije bio preopasan po Matkovićeva vrata. Podatak o tome da Zadar nikad nije pobijedio u Maksimiru otkako je HNL-a valjalo je izbrisati, gosti su to pokušali kreacijom akcija uz pet igrača gusto postavljenih na sredini terena. Čirjak je probao još jednom iz daljine (19), no i taj je udarac otišao preko gola.

Prva veća opasnost po zadarski gol dogodila se u 21. minuti. Machado je nakon kornera i povratne lopte ubacio s lijeve strane, glavom je s druge stative probao Sudani no Matković se našao na pravom mjestu i zaustavio njegov udarac. Zadarski golman izašao je kao pobjednik i dvije minute kasnije. Henriquez savršeno poslužuje Soudanija koji sam izlazi pred njega, no Matković zatvara kut i spašava svoju momčad.

Nije je mogao spasiti u 39. minuti. Zadrani su imali korner, ali nakon njega naivno ispali. Soudani je dobio loptu na lijevoj strani, odigrao za Henriqueza koji upošljava natrčalog Fernandesa. Čileanski veznjak je zabio iako je Matković bio na lopti. Bio je to njegov treći pogodak sezone za vodstvo Dinama netom uoči odlaska na odmor. Taman kada se igra nakon relativno zanimljivog uvoda razvodnila, domaći su bljesnuli i zabili iz polukontre. Probali su gosti izjednačiti preko Blaževića (45), no njegov udarac s vrha kaznenog prostora nije ugrozio Eduarda.

Dinamo je mogao povećati vodstvo već nakon petnaest sekundi igre u nastavku. Zadrani su izveli loptu s centra, Henriquez je ukrao loptu Banoviću i krenuo prema vratima no u posljednjem ga je trenutku na ulasku u kazneni prostor zadržao Jure Jerbić. Imao je čileanski napadač priliku i pet minuta kasnije kada ga je upsolio Pjaca, veznjak koji je na poluvremenu zamijenio Čorića. Od 52. minute na terenu su bili Želimir Terkeš i Drago Gabrić, trener Zadrana Igor Štimac s njima je krenuo po izjednačenje.

Moglo je do njega doći deset minuta kasnije kada su gosti ponovno bili konkretni. Terkeš je ubacio pred gol za Čirjaka, ovaj nije pogodio loptu pa je tako propala izgledna mogućnost za pogodak. Nisu svoju priliku dvije minute kasnije iskoristili ni domaći igrači. Pjaca je izveo još jedno lijepo dodavanje za Fernandesa, ovaj je izbjegao zaleđe ali ga je ponovno ukrotio Matković. Bio je time samo odgođen drugi pogodak Dinama.

Njegov je strijelac Leonardo Sigali, pogodio je argentinski stoper na proigravanje Fernandesa nakon jednog ubačaja Pjace s desne strane. Ponovno nisu dobro odreagirali zadarski stoperi, Fernandes je lijepo proigrao Sigalija koji se našao na čistini i zabio za 2:0. Igor Štimac u završnici je pokušao nešto učiniti u fazi napada ubacivanjem Rijekinog Okechukwua, no rezultat je i nakon njegovog dobrog udarca (75) ostao nepromjenjen pa je Dinamo upisao nove bodove protiv Zadra.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.