MAXtv Prva liga: Dinamo jedva u Kranjčevićevoj pobijedio Zagreb pred derbi protiv Rijeke

Nedjelja, 14. veljače 2016. 19:12 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Zagreb - Dinamo 1:2. Dinamo preokrenuo rezultat u drugom dijelu utakmice, pobjednik odlučen pogotkom iz kaznenog udarca

MAXtv Prva liga - 22. kolo

ZAGREB - DINAMO 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1000

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Medić (30), 1:1 Fernandes (64), 1:2 Hodžić (67-11m)

Žuti kartoni: Medić (36), Stepčić (53), Šulc (69), B. Boban (72), Stojanović (78)

Isključenje: Medić (80, službeni predstavnik Zagreba isključen zbog prigovora)

ZAGREB: Livaković, Tešija, Kolinger, Matić, Bevab, Šulc, Stepčić, Gudelj, B. Boban, Jurilj, Medić

DINAMO: Eduardo, Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Musa, Antolić, Machado (46 Šovšić), Čorić, Soudani (46 Pjaca), Fernandes, Hodžić (69 Brekalo)

Nogometaši Dinama pobijedili su Zagreb i ponovo preuzeli vodstvo na ljestvici nakon 22. kola. Uoči derbija protiv Rijeke idućeg vikenda, momčad Dinama uspjela je u drugom poluvremenu preokrenuti rezultat i osvojiti tri boda.

U Kranjčevićevoj se igralo očekivano, Dinamo se odmah nametnuo kroz posjed lopte. Međutim, malo je vajde bilo od posjeda lopte koja je pretežito kolala oko obrambene zone domaćina, koji je kaznio prvu pogrešku gostiju.

U 30. minuti Soudani i Stojanović su ispali iz igre na desnom boku, kada je Bevab oteo Soudaniju loptu, otrčao prema kaznenom prostoru i proigrao Jurilja na suprotnoj strani.

Jurilj je odigrao prizmeno u sredinu, Schildenfeld nije dobro zatvorio prilaze, Medić je pobjegao Sigaliju i s dva metra ugurao loptu u mrežu kao na treningu - 1:0.

Dinamo u prvom dijelu ima pravo žaliti samo za jednom prilikom, u 11. minuti Fernandes je izašao sam ispred Livakovića, koji je instiktivnom reakcijom osujetio pokušaj lob-udarca. Sve drugo bilo je mučenje! Po natopljenom terenu nije se moglo igrati, što je više pogodovalo načinu igre Zagreba.

Dinamovi igrači kroz-pas igru nisu mogli ništa konkretno odigrati, a silom nije išlo, jer u duelima nije bilo dovoljno agresivnosti.

Početkom drugoga dijela trener Zoran Mamić obavio je dvije zamjene, Dinamo je krenuo agresivnije i Zagreb dvadesetak minuta doslovno nije izlazio iz kaznenog prostora.

Šovšićev ulazak u igru promijenio je odnose u igri na malom prostoru, osvjedočeni majstor minijatura odredio je drugačiji način igre gostiju. Pozitivan rezultat Zagrebu neko vrijeme održavao je vratar Livaković.

U 60. minuti Ferandes je ponovo ušao u veliki priliku, ali je Livaković uspio obraniti udarac s 10 metara. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kuta, Sigali je glavom skrenuo loptu prema desnom kutu, Livaković se vinuo zrakom i sačuvao mrežu.

U 64. minuti Fernandes je zatresao mrežu udarcem glavom iz gužve nakon što je Antolić ubacio iz kuta, a Musa skrenuo loptu - 1:1. Tipično iznuđeni pogodak kroz pritisak!

Tri minute kasnije utakmica je odlučena. Matić se dohvatio Šovšića u kaznenom prostoru, sudac Mlakar pokazao je na bijelu točku. Tipično iznuđeni kazneni udarac kroz pritisak!

Uzalud prigovori domaćih igrača, koji su smatrali da je intezitet duela bio u granicama dopuštenog. Hodžić je zatresao mrežu za 1:2.

Zagreb je nakon pogotka počeo povremeno zalaziti na polovicu Dinama, ali bez konkretnog učinka.

Nije ni Dinamo više izgledao opasno sve do 92. minute, kada je Fernades ponovo trčao sam prema Livakoviću, ali nije imao dovoljno koncentracije za završni udarac.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.