MAXtv PRVA LIGA

Dinamo iskoristio pogreške Slaven Belupa

Nedjelja, 06. ožujka 2016. 16:59 Napisao/la  SC

Susret 26. kola: Dinamo - Slaven Belupo 2:1.

MAXtv Prva liga - 26. kolo

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:1

Stadion Maksimir. Gledatelja 1.000

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelci: 1:0 Ćorić (2) 1:1 Križman (32) 2:1 Hodžić (58)

Žuti kartoni: Stojanović, Fernandes (Dinamo), Križman, Ozobić (Slaven Belupo)

DINAMO: Eduardo - Stojanović, Schildenfeld (59 Benković), Taravel, M. Musa - Machado, Pavičić (46 Fernandes) - Rog, Ćorić, Pjaca - Hodžić (74 Henriquez)

SLAVEN BELUPO: Rozman - Barić, Edson, B. Musa, Štiglec - Paracki (64 Gregurina), Jambor - Arap (71 Savić), Christensen (56 Burić), Ozobić - Križman

Dinamo je odmah krenuo jako, modri su poveli već nakon devedeset i sedam sekundi. Stojanović je s desne strane fantastičnim ubačajem pronašao Hodžića čiji udarac brani Rozman. No, na odbijenoj lopti pojavio se Ćorić i mirno doveo Dinamo u vodstvo. Slaven Belupo iznenađujuće je poravnao rezultat u 32. minuti. Katastrofalno je pogriješio Eduardo, pred svojim vratima dodao je loptu u noge Ozobiću. Ona je ubrzo na drugoj vratnici stigla do Križmana koji iz blizine pogađa za 1:1.

Modri su dominirali prvim dijelom, ali igrači Zorana Mamića nisu stvorili (osim pogotka) niti jednu ozbiljniju prigodu. S druge strane Koprivničani su igrali povučeno, svoje prillike čekali kroz kontranapade. To nisu dočekali u prvih 45 minuta, ali jesu jedan poklon Eduarda.

Drugi dio susreta započeo je uspavankom, no malobrojne gledatelja razbudio je Filip Ozobić u 53. minuti. Veznjak Slavena Belupa opasno je tukao sa više od 25 metara, no Eduardo je uz puno muke skrenuo loptu u korner. U sljedećem napadu snažno je iz daljine opalio Ćorić, ali na mjestu je bio Rozman. Dvije minute kasnije Dinamo je stigao do nove prednosti. Bila je to pomalo čudna akcija koju je pogotkom zaključio Hodžić.

Ćorić je dugo vukao kroz sredinu, pa netočno odigrao prema Pjaci. Gostujući braniči djelovali su prilično zbunjeni, pa je loptu prema svojim vratima usmjerio Barić. Vratar Rozman uspio je nekako obraniti njegov pokušaj, no onda je na loptu natrčao Hodžić pa zabo za 2:1. Odmah poslije gola izmjenu je zatražio i Gordon Schildenfeld koji se pri izlasku s travnjaka držao za preponu. Ubrzo je odličan udarac Muse obranio Rozman, a Taravel glavom pogodio vratnicu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.