ATMOSFERA BOLJA OD NOGOMETA

Dinamo i Hajduk remizirali pred 25.000 ljudi

Nedjelja, 12. srpnja 2015. 21:09 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Dinamo - Hajduk 1:1. 


MAXtv Prva liga - 1. kolo

DINAMO - HAJDUK 1:1

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 25.000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: 0:1 Caktaš (8), 1:1 Soudani (37)

Žuti kartoni: Taravel (14), Ohandza (31)

DINAMO: Eduardo, Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić, Ademi, Čorić (62 Rog), Machado, Soudani, Pjaca (82 Hodžić), Henriquez (75 Cekici)

HAJDUK: Kalinić, Tudor, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Caktaš, Balić (52 Maloku), Vlašić, Roguljić (70 Maglica), Ohandza (90+3 Kiš)

Nogomet se vratio na maksimirske tribine! Pred oko 25.000 gledatelja nogometaši Dinama i Hajduka odigrali su neodlučeno (1:1) utakmicu koju je obilježio nogometni ambijent koji odavno nije viđen na Maksimiru. Istinska nogometna atmosfera bila je daleko bolja od nogometa, koji su na početku sezone pokazali igrači Dinama, očito nedovoljno spremni za optimalnu igru.

Mlada momčad Hajduka zasluženo je osvojila bod prije svega zahvaljujući discipliniranoj igri u obrani, koja je relativno lako odolijevala pokušajima domaćina.

U 8. minuti goropadni Ohandza bez problema je prošao dvojicu igrača Dinama na lijevoj strani, lucidno kroz noge odigrao je prizemno za Caktara, koji je s 13 metara plasirao loptu u mrežu pokraj Eduarda - 0:1. Rani pogodak podignuo je samopouzdanje mladim Hajdukovim igračima, koji su u duelima djelovali brže i odlučnije.

Igračima Dinama trebalo je više od pola sata da shvate kako se protiv agresivne igre Hajduka može igrati samo agresivno. Više od pola sata obrambeni blok Hajduka hrabro i samodopadno držao je Dinamo na distanci od Kalinića, modra momčad nikako nije uspijevala uspostaviti protok lopte, niti je imala igrača kadrog zadržati loptu.

Tek u zadnjih petnaestak minuta Dinamo je na terenu počeo nalikovati aktualnom prvaku. Pojačali su igrači Dinama intezitet trčanja i agresivnosti, a onda je počela do izražaja dolaziti kvaliteta poput Pjacine.

U 37. minuti Pjaca se u trku otresao Tudora, stigao slijeva nadomak Kaliniću i onda proigrao Soudanija, koji je sa 10 metara silovito loptu poslao u mrežu - 1:1. Dinamo se definitivno vratio u utakmicu neposredno pred odlazak na odmor.

Iako se u drugom dijelu očekivao rastrčaniji Dinamo, Hajduk je cijeli drugi dio bez poteškoća kontrolirao rezultat. Izostali su siloviti modri napadi, pa je vratar Kalinić tijekom cijelog druoga dijela morao ozbiljno intervenirati samo nakon Cekicijeva (85) udarca s 25 metara. Premalo su navijači vidjeli od Dinama u prvom masovnom povratku na maksimirske tribine nakon niza godina. 

Na drugoj strani, u drugom dijelu Hajduk nije ozbiljno prijetio, osim Vlašićeva (55) udarca s distance ništa se vrijedno pažnje nije dogodilo pred Eduardom.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.