MAXtv PRVA LIGA

Dinamo i Hajduk odigrali derbi bez pogodaka

Nedjelja, 02. listopada 2016. 19:05 Napisao/la  SC

Utakmica 11. kola: Dinamo - Hajduk 0:0. Rijeka povećala prednost na ljestvici

MAXtv Prva liga - 11. kolo

DINAMO - HAJDUK 0:0

Stadion na Maksimiru. Gleatelja 15000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5

Žuti kartoni: Pivarić, Soudani (Dinamo), Kožulj, Said, Ćosić (Hajduk)

Isključenje: Zlatko Vujović (63, pomoćni trener Hajduka isključen zbog nesportskog ponašanja)

DINAMO: Livaković 6,5, Stojanović 6, Sigali 6, Benković 6, Pivarić 6, Jonas 6, Antolić 6, Fernandes 6 (56 Šitum 5,5), Machado 6 (76 Knežević -), Soudani 6, Hodžić 5 (79 Henriquez -)

HAJDUK: Kalinić 7,5, Ismajli 5,5 (46 Juranović 6), Nižić 6, Ćosić 6, Memolla 6, Savvas 6, Jefferson 6, Kožulj 6, Vlašić 5,5 (71 Tudor -), Said 6, Ohandza 5,5 (46 Hamza 6,5)

Dinamo i Hajduk odigrali su derbi kola bez pogodaka, obje su momčadi osvojile po bod i za još dva boda nakon 11. kola zaostale za vodećom Rijekom.  

Ivajlo Petev u svega nekoliko dana uspio je uspostaviti komunikaciju između igrača Dinama na kvalitativnoj razini koja je u prvom dijelu utakmice stvarala razliku na svakom dijelu terena.

Dinamo je nakon dužega razdoblja vrlo organizirano djelovao u obrambenom bloku iako je Petev preuzeo očekivani rizik i visoko pomjerio zadnju liniju.

Hajduk je bio u podređenoj ulozi, nekoliko se su puta igrači splitske momčadi izgubili raspored zbog brze i točne izmjene lopte momčadi Dinama.

 Srećom po njih Lovre Kalinić  bio je dovoljno brz da skrene loptu u 46. minuti, kada je Fernades skočio i glavom naciljao suprotni kut na Soudanijev ubačaj.

Najbolju priliku nije iskoristio Antolić, koji je u 35. minuti s 12 metara loptu silovito poslao u gredu.

 Na kraju iste akcije s otprilike iste udaljenosti Antolić je loptu poslao kraj vratnice.

Imao je Antolić još tri prilike učiniti nešto više od ništa! U 1. i posebice u 13. minuti kada nije dobro zahvatio loptu na Stojanovićev ubačaj zdesna.

U 30. minuti Machado se okomitim prodorom probio do zadnje linije, gurnuo loptu na desnu stranu Antoliću, koji je iz povoljne pozicije loptu poslao ravno u Kalinića.

Kalinić je 37. minuti uhvatio loptu nakon Soudanijeva udarca sa 18 metara.

Hajduk do odmora ništa konkretno nije mogao ili znao napraviti, svejedno. Čak ni u transfromaciji na nepostavljenu obranu Dinama, igrači kojega su jednostavno bili brži i jači u većini duela.

Marijan Pušnik promijenio je dvojicu igrača početkom drugoga dijela, treneru Hajduka bilo je jasno da se nešto u igri mora temeljito promijeniti da bi Hajduk uspostavio ravnotežu.

Trener Hajduka uspio je uravnotežiti odnose na terenu, Hajduk je u drugom dijelu djelovao puno bolje u posjedu lopte.  

Djelomično zbog toga što je osjetno pao ritam igre domaće momčadi, koja je bitno usporila predaju lopte pa više nije stvrala pritisak kao u prvom dijelu.

U 53. minuti Fernandes je glavom skrenuo loptu u vratnicu nakon ubačaja iz kuta, što je bila zadnja izrazita šansa Dinama do same završnice.

Hajduk je u drugom dijelu nekoliko puta organizirano stigao u  završnicu, u 55. minuti Hamza je propustio prvu veću priliku za goste. Točnije, Livaković je prvi put pokazao da ima veliki potencijal.

Dvadesetak minuta igre bez završnice između dva kaznena udarca presjeklo je Memollino ubacivanje u 78. minuti, lopta se stjecajem okolnosti odbila do Jeffersona kojega je domaća obrana zaboravila pokriti nakon izlaska.

Portugalac je sam ostao na 11 metara i promašio vrata! Bila je to najbolja prilika utakmice!

Kada se činilo da su se obje momčadi pomirile s nulama na semaforu, u 93. minuti Stojanović je prošao desnom stranom, odigrao prizemno za Henriqueza, koji je sa šest metara skrenuo loptu tako da je Kalinić uspio nogom sačuvati mrežu i postati najbolji igrač utakmice.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.