MAXtv PRVA LIGA

Dinamo bez poteškoća svladao Slaven Belupo

Subota, 29. kolovoza 2015. 22:54 Napisao/la  SC

Susret 8. kola: Dinamo - Slaven Belupo 3:0. Strijelci: Antolić, Henriwquez i Matel

MAXtv Prva liga - 8. kolo

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:0

Stadion Maksimir. Gledatelja 2.000

Sudac: Jurica Mihalj (Velika Mlaka)

Strijelci: 1:0 Antolić (11) 2:0 Henriquez (44) 3:0 Matel (79)

Žuti kartoni: Antolić (Dinamo), Gregurina, Ejupi (Slaven Belupo)

DINAMO: Eduardo, Šimunović (75 Benković), Antolić, Henriquez, Fernandes, Pivarić, Pjaca (68 Soudani), Sigali, Čorić (80 Goncalo), Rog, Matel

SLAVEN BELUPO: Rozman, Mikulić, Crepulja, Savić (66 Marciuš), Brlek, Paracki, Delić (57 Ejupi), Purić, Gregurina (66 Jambor), Potokar, Štiglec

Nogometaši Dinama vratili su se pobjedama u domaćem prvenstvu nakon plasmana u Ligu prvaka. U osmom kolu modri su na svom stadionu rutinirano pobijedili momčad Slaven Belupa rezultatom 3:0.

Zoran Mamić i danas je izmiješao karte, promijenio šest igrača u odnosu na momčad koja je zaigrala u uzvratnoj utakmici protiv Skënderbeua. U početnom sastavu modrih našli su se Šimunović, Matel, Antolić, Fernandes, Rog i Henriquez, dok su na klupu preselili Pinto, Goncalo, Machado, Soudani i Hodžić. Taravela nije bilo niti na klupi.

Dinamo je već iz prve poluprigode u 11. minuti stigao do vodstva. Pjaca je na desnoj strani proigrao Antolića koji je paralelnom loptom u srcu kaznenog prostora tražio Fernandesa. No, na nju je naletio gostujući veznjak Goran Paracki, te ju iz blizine sproveo u mrežu.

Modri su odmah dodatno pojačali pritisak, Pivarić je opasno tukao u 23. minuti, no gostujuća obrana uspjela je loptu odbiti u korner. Josip Pivarić ponovo je bio aktivan po lijevom boku, u 39. minuti lijepo je ubačajem pronašao Pjacu čiji udarac ipak nije ozbiljnije ugrozio vrata gostiju. No, Dinamo je u 44. minuti stigao do drugog pogotka. Ćorić je opet lijepo driblao, a točno ubacio za Henriqueza koji je izbjegao pažnji Potokara i glavom pogodio za 2:0.

Dinamo je očekivano dominirao i nastavkom susreta, modri su novi zicer imali u 50. minuti. Brzi kontranapad poveli su Rog i Ćorić, na koncu je s desne strane ubacio Matel, a pokušaj Henriqueza obranio Rozman. Domagoj Antolić opasno je potekao sa oko dvadeset i pet metara u 60. minuti, no lopta je odsjela na gredi. U nastavku akcije glavom je tukao Fernandes, vratar Rozman vršcima prstiju loptu odbio u korner.

Prvijenac u modrom dresu postigrao je u 80. minuti i Alexandru Matel. Rumunjski branič odigrao je dupli pas s Henriquezom, ušao u kazneni prostor, pa lijevom nogom lijepo pogodio suprotni kut za konačnih 3:0.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.