MAXtv PRVA LIGA

Paracki promašio iznenađenje u 87. minuti

Srijeda, 17. svibnja 2017. 20:03 Napisao/la  SC

Utakmica 34. kola: Dinamo - Istra 1961 2:1. Igrači Istre okrenuli leđa treneru Mariju Totu

Dinamo je pobijedio Istru rezultatom 2:1 u uzbudljivoj završnici koju je obilježio promašaj Parackog u 87. minuti.

Stigao je Paracki na otvoreni udarac glavom s 5 metara, dobro skočio i onda promašio loptu u pokušaju da glavom loptu pošalje u mrežu... I Livaković se uhvatio za glavu, Istra je bila blizu izjednačenja.

Do 83. minute utakmica je bila jednosmjerna što se tiče šansi, a onda je Prelčec istrčao sam uz liniju na desnoj strani kaznenog prostora.

Udario je Prelčec po lopti iz mrtvog kuta, Livaković je neobjašnjivo spustio ruke i lopta je završila u mreži - 2:1.

Od toga trenutka momčad Dinama jednostavno se raspala po svim linijama, uzduž i poprijeko.

Agresivniji gosti doveli su utakmicu do ruba iznenađenja koje bi pogodovalo Rijeci, opasno je izgledalo u zoni oko Livakovića...

Utakmica je počela nesvakidašnjim potezom igrača Istre, koji su zagrljeni stali ispred klupe i okrenuli leđa treneru Mariju Totu.

 Simbolično, igrači Istre javno su iskazali nepovjerenje treneru, koji je sjeo na klupu unatoč tome što nije u Zagreb doputovao s momčadi.

Igrači Totu nisu dozvolili ući u autobus zbog toga nisu zadovoljni njegovim odnosom prema njima i upravi. To je krajnje ublažena verzija sukoba između Tota i igrača.

Što se tiče utakmice, igrači Istre izdržali su pritisak Dinama do 14. minute.

Tada je Olmo u središtu kaznenog prostora primirio loptu Antoliću, koji je loptu precizno poslao u desnu vratnicu od koje se odbila u mrežu - 1:0.

U minuti Antolić je prošao lijevom stranom kaznenog prostora, vratio loptu Hodžiću, koji je bio precizan - 2:0.

Iako je Istra u polju izgledala bolje nego pred Ivušićem (omjer 55 prema 45 posto), Dinamo je do odmora mogao uvećati prednost.

Najbliže pogotku bio je Soudani, koji je u 2. minuti pogodio vratnicu.

U drugom dijeli nastavilo se igrati slično osim što je u 55. minuti ušao Sammir i pokazao zašto ne igra.

Jednostavno, u nastavku je Dinamo igrao s igračem manje, posebice u defanzivi.

Stvorila je domaća momčad nekoliko izglednih prilika, najbolje nisu iskoristili Hodžić (62, Ivušić brani), Sammir (68) i Henriquez (74, Ivušić brani).

Nisu iskoristili šanse i učinili utakmicu neizvjesnom.

DINAMO: Livaković, Matel, Lešković, Sigali, Pivarić, Antolić (78 Pavičić), Moro, Soudani, Gojak (55 Sammir), Olmo,  Hodžić (65 Henriquez)

ISTRA 1961: Ivušić, Žižić, Gojković, Mitrevski, Miloš, Puclin, Paracki, Pavić, Gržan (71 Burić), Roce, Solomon (79 Prelčec)

Utakmica 34. kola: Dinamo - Istra 1961 2:1 (Antolić 14, Hodžić 27/Prelčec 83)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.