Matjaž Kek, trener Rijeke: Moramo biti svjesni da će biti još ovakvih utakmica

Subota, 28. veljače 2015. 21:41 Napisao/la  SC

Kada imaš toliku premoć, a ne uspiješ pobijediti, nedostaje ti više agresivnosti ili igrač koji bi postigao pogodak, kaže Kek


Ante Čačić preporodio je momčad Slavena Belupa, iskusni trener uspio je pronaći kemiju među igračima koji djeluju vrlo skladno i postojano, što se itekako isplatilo u utakmici protiv nadmoćne Rijeke:

- Mislim da je utakmica bila dobra, prava natjecateljska. Rijeka se predstavila u pravom svjetlu, bila je agresivna i moćna. Čestitam kolegi Keku, koji je unatoč velikoj fluktuaciji igrača opet stvorio moćnu momčad. Imali smo malo sreće, ali čestitam igračima na tome što su odradili sve što smo dogovorili u pripremi utakmice na tome smo na kraju nagrađeni. Nisam zadovoljan tranzicijom, nismo se otvrarali kako smo mogli. Ovo je ogroman bod za nas, ne samo zbog plasmana na ljestvici nego zbog podstreka uoči daljnjih gostovanja. Pokazalo se na koji način možemo do uspjeha čak i protiv momčadi kakva je Rijeka, koja je u utakmici protiv Splita i danas igrom pokazala da je zaslužila jedan pogodak, kaže Čačić.

Matjaž Kek prvi put ove sezone s problemima u završnici suočio se na Kantridi, do sada su takvi problemi bili tipični za gostovanja:

- Naravno da ne mogu biti zadovoljan rezultatom nakon utakmice tijekom koje smo uputili toliko udaraca prema golu. Kada imaš toliku premoć, a ne uspiješ pobijediti, nedostaje ti više agresivnosti ili igrač koji bi postigao pogodak. Moramo biti svjesni da će biti još ovakvih utakmica, nema druge nego da radimo i tražimo rješenja koja nam se nude. Nažalost, Hristov je još uvijek u turističkom raspoloženju. Moramo ubrzati igru u šesnaestercu, premalo koristimo prostor u tranziciji, igrači koje ste stalno hvalili nekoliko poteklih utakmica protiv S. Belupa nisu bili u utakmici. Nije bilo lako igrati protiv Belupa, kada nemaš igrača koji bi razgrnuo obranu. Dobro su stajali na terenu, imali smo i sreće što nisu zabili drugi pogodak. Iz ovakvih utakmica moramo izvlačiti pouke. Ja sigurno hoću!, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.