MATJAŽ KEK ANALIZIRA

Raditi u današnjoj Rijeci izgleda vrlo komforno

Petak, 06. veljače 2015. 18:08 Napisao  I. V.

Svjestan sam toga da u ožujku i travnju nikome više neću moći prodavati priče o Feyenoordu ili Sevilli,  kaže Kek

Odgodom utakmice između Rijeke i Hajduka trener Matjaž Kek dobio je priliku odraditi još nekoliko treninga s igračima (Alex, Bradarić, Radošević), koji se nisu stigli ni međusobno upoznati.

- Točno je da smo u specifičnoj situaciji, u momčadi se dosta toga promijenilo, planski i neplanski. Činjenica je da imamo puno novih igrača, neki još nisu s nama… Hristova sam u četvrtak prvi put vidio, na njega ne možemo računati nekoliko tjedana. Bradarić i Radošević prvi put su u četvrtak upoznali sve suigrače... Raditi u današnjoj Rijeci izgleda vrlo komforno, sve je posloženo, poštuje se red... Ali uskoro počinje dokazivanje na terenu! Znamo kako smo izgledali na terenu u nekim europskim utakmicama! Počinje adaptacija igrača, ne samo na nogomet nego i na drugačiju kulturu i način života. Malo smo više multikulturalni nego što bili, ali uvijek se svodi na isto: tko zna, zna! Neki su nas odlasci poremetili, ljudi iz kluba reagirali su dovoljno brzo... Predsjednik Mišković kristalno jasno rekao je dokle Rijeka može ići, granice su se malo pomaknule, ali na terenu ništa ne znači što igrači dolaze s određenim statusom. Ako sada gledamo tko je od kuda došao, koliko je zabio, gdje je igrao, sve je to li-la... Mi smo dovodili igrače koji nisu bili reprezentativci prije nego što su postali igrači Rijeke. Bili su željni dokazivanja, igrali su s kvalitetnim suigračima! Svih njih čeka dokazivanje, posebno u ovako zahtjevnom okruženju kakvo je riječko. Svjestan sam toga da u ožujku i travnju nikome više neću moći prodavati priče o Feyenoordu ili Sevilli, predugo sam u tom poslu da to ne bih znao, kaže Kek.

Moises i Maleš
- U četvrtak na zjedničkoj večeri vidio sam Mosiesa, situacija nije dobra, ne smije trčati još nekoliko tjedana... Žao mi je zbog njega, jako je puno dao ove sezone. Vidio sam Maleša, koji je jako daleko od toga da počne trenirati, kaže Kek

Odlaskom glavnih igrača momčad je najviše ostala uskraćena u fazi napada, dovedena su dvojica klasičnih napadača (Balaj, Hristov):

- Nisam zadovoljan sa stanjem u tom dijelu momčadi! Ne toliko s izborom igrača, jer se novi igrači tek moraju dokazati. Međutim, u tom segmentu izgubili smo sve igrače koji postizali pogotke. Ostao je samo Sharbini, koji je davao pogotke svaku četvrtu utakmicu i stoperi, koji su zabijali iz prekida. Mi smo u tom dijelu igre postavili određene standarde. Puno je lakše postaviti igru u defanzivi, zatvoriš se i čekaš. Ali, to nije put kojim Rijeka ide, nije ni moj put! 'Ajmo prestati pričati o Kramariću, Jajalu, Kvržiću... Tih igrača više nema! Pošteno kažem, ne žalim ni za jednim igračem. Došli su novi igrači kojima treba podrška, iza kojih trebam stati i koje treba dovesti na razinu da opet ostvarimo sve što smo ostvarili. Trebat će nam vremena, govori Kek.

Tudor je bio korektan protivnik
- Bilo bi nekorektno da komentiram zbivanja u Hajduku. Ako je Igor Tudor tako odlučio, to treba poštivati. Bio mi je dostojan protivnik u svakoj utakmici, korektan na kraju svake utakmice. Želim mu puno sreće. A sve ostalo što se događa u Hajduke nije moja briga, bilo bi nekorektno da govorim o tome. Imam dovoljno svojih briga. O Hajduku ćemo ponovo razmišljati kada budemo igrali protiv njih, govori Kek.

Treneri obično nemaju puno vremena

- Budući da smo ostali bez bitnih igrača, nešto se u igri mora mijenjati. Sada se postavlja pitanje što treba mijenjati, u kojem smjeru trebamo ići. To je moj najveći problem u ovom trenutku, jer se nekoliko igrača međusobno upoznalo tek ovaj tjedan. Mogu nešto zamisliti, a onda mi teren pokaže nešto drugo! Ne mogu biti tvrdoglav ako želim što prije svakom igraču pronaći svoje mjesto. Znate kako je s igračima, koji su već negdje igrali... Igrao je ovako i onako, u onom ili ovom klubu, a onda dođe u novu sredinu i nikako ne ide! Izgubili smo balans koji smo imali. Apsolutno nisam zadovoljan s onim što smo pokazivali u pripremnim utakmicama! Pustimo rezultate u pripremnim utakmicama! Nismo dobro izgledali na terenu, nismo ni jednom do gola došli kako treba... A od zadnje utakmice protiv Dnjipra došla su nam još dvojica novih igrača, Hristov još nije počeo ni trenirati. Nedostajali su nam Sharbini, Leovac... Vidio sam na pripremama jednu skupinu mladih igrača, koja ima potencijala i ako bude želje za dokazivanjem, onda ćemo uspjeti. Rijeka je nova momčad, zaključuje Kek

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.