Matjaž Kek: Pamić je opet sastavio kvalitetnu momčad, ali nikome se nećemo prilagođavati

Subota, 14. veljače 2015. 16:42 Napisao  I. V.

U Puli ćemo igrati kao da igramo na Kantridi iako dobro znam da ova momčad još uvijek ne može dovoljno kvalitetno izgledati na gostovanjima kao što je izgledala protiv Lokomotive, kaže Kek

Rijeka u nedjelju gostuje u Puli, gdje čeka uvijek visoko motivirana momčad Istre. Sastaju se dvije momčadi koje su tijekom zimske stanke doživjele brojne promjene u svlačionici, jedan protiv drugoga igraju treneri koji su od novih igrača opet stvorili kompaktne momčadi. Jasno da razina kvaliteta igrača Rijeke i Istre nije ista, pa tako nisu ista ni očekivanja:

- Pred nama je novo dokazivanje u regionalnom derbiju, koji je uvijek nosio neizvjesnost u rezultatskom smislu. Od kada sam ja trener, derbi je uvijek bio vrlo korektan, što me posebno veseli i ne vidim razloga da tko ne bude u nedjelju. Što se tiče motiva, utakmicu želimo dobiti, ali znamo što nas čeka u Puli. Igramo protiv Istre koja ove sezone ima drugačiji trenerski rukopis, opet je Igor Pamić uspio sastaviti kvalitetnu momčad. U momčadi Istre igraju pojedinci, koji su stekli imena u hrvatskom nogometu. Utakmica je novo iskušenje za Rijeku, koja je u formiranju i koja se na premijeri protiv Lokomotive pokazala u solidnom izdanju koje mora potvrđivati kroz utakmice. Za mene je konstanta u sportu jedina kvaliteta, kaže trener Matjaž Kek koji zna što Rijeku čeka na Aldo Drosini:

- Očekujem strahovito motiviranu i agresivnu momčad Istre, imaju brze igrače u sredini, transformacija ima je jako brza što su pokazali u utakmici protiv Splita. Dobro su se držali protiv Dinama, imaju momčad sastavljanu od igrača koji nešto znače u hrvatskom nogometu, kolega Pamić uvijek uspije sastaviti pravu momčad, što pokazuju rezultati zadnjih godina, smatra Kek.

Riječka momčad tek se počela formirati i bez obzira na osjetnu razliku u pojedinačnoj kvaliteti, utakmica protiv Istre svojevrsna je poznanica i za Keka:

- Svaka je utakmica za mene izazov zato jer želim da pokažemo što smo radili na treninzima. Želio bih da i igrači imaju isti stav. Imamo skupinu igrača koji pozitivno razmišljaju, dugo sam u sportu i znam što govorim. Ne mogu govoriti o tome kakvu kvalitetu imamo, jesmo li posloženi kako treba, jesu li ovi igrači dostojne zamjene igračima kojih više nema. To je teško predvidjeti, ali to nije bitno. Sada je bitno kako igrači prilaze poslu, u kakvom raspoloženju dolaze i odlaze s treninga. S ovakvim pristupom igračima se uloženo mora vratiti na terenu. Nije sve u Rijeci tako idealno kako neki žele prikazati, ali je pošteno. Prema poslu se pošteno odnose ljudi koji vode klub i igrači, mi iz struke pokušavamo dati svoj obol. Mislim da je to jedini ispravni put. Možemo očekivati da ćemo opet ostvariti rezultate i prodati neke igrače. Ne želim da se opterećujemo Dinamom ili da podcjenjujemo Hajduk, ne želim da se igrači tako ponašaju, naglašava Kek.

Utakmica protiv Lokomotive pokazala je mnogo pozitivnih, ali i neke negativne tendencije:

- U globalu sam zadovoljan iako nisam bio zadovoljan nekim razboljima igre. U Španjolskoj sam bio nezadovoljan ne zbog toga što smo gubili, nego zato jer nismo dobro izgledali na terenu. U nekim fazama utakmice protiv Lokomotive bilo je razdoblja kada smo igrali "lako ćemo", što bi kvalitetnija momčad odmah kaznila. Neki su napisali da neće svi treneri igrati kao Ivković. Mene ne zanima kako igraju protivnici, nikome se neću prilagođavati, u Puli ćemo igrati kao da igramo na Kantridi iako dobro znam da ova momčad još uvijek ne može dovoljno kvalitetno izgledati na gostovanjima kao što je izgledala protiv Lokomotive. To mi je potpuno jasno, zaključuje Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.