Matjaž Kek: Nogomet se igra na igralištu, nigdje drugdje! Za mene je to postao način života!

Petak, 27. veljače 2015. 19:32 Napisao  I. V.

Stadion Kantirda, subota (17): Rijeka - Slaven Belupo. Belupo je Čačićevim dolaskom ostvario iskorak u kulturi igre, u nešto drugačijem pristupu iako mislim da je Scoria napravio dobar temelj, kaže Kek

Nogometaši Rijeke u subotu (17) na Kantridi igraju protiv Slavena Belupa. Najava utakmice s natjecateljskog aspekta nema naboj, Slaven Belupo objektivno nije protivnik koji u optimalnim uvjetima igre može predstavljati riječki problem. Još je manji problem u utorak trebao predstavljati Krk, pa se repovi neugodnog poraza (1:2) od četvrtoligaša vuku kroz cijeli tjedan:

- To je pristup koji ne podnosim. Mogu podnijeti poraz, ali problem je kako se ulazi u utakmicu. Na kraju je nekoliko mladića htijenjem i prstopom pokazalo da nije bio problem u terenu, u lošem vremenu, ni u protivniku, nego u našim glavama. Nije bit problema što nakon poraza od Krka ispada da sam u pravu kada nekim igračima nisam dao puno prilika u dosadašnjim utakmicama, bit problema je što se ne možeš onako ponašati. U sportu se tako ne može živjeti, to nije kultura sportskog razmišljanja. Na ovim prostorima glava je najveći problem! Tko nije pravi u glavi, taj brzo nestane u današnjoj sportskoj filozoifiji. Kod nas je dosta prometno u svlačionici, svi smo mi zamjenjivi. Važno je da pristup i komunikacija bude poštena, razmišljati samo o novcu znači pljunuti u lice onima koji rade i odriču se. Kažu da je Rijeka lijepa priča! Je, lijepa je priča dok se ne dogode dva, tri poraza! Uvijek ću tražiti da igrači razmišljaju o igri, čim počnu razmišljati o nečemu drugome, počnu se gubiti. Nogomet se igra na igralištu, nigdje drugdje! Moraš za to živjeti! Za mene je to postao način života, baš onako kako glasi naš navijački slogan, kaže trener Matjaž Kek.

Poraz od Krka dogodio se u dobrom trenutku, Kek sigurno neće imati problema s motivacijom uoči utakmice protiv Slavena Belupa:

- Mi smo naviknuli da palimo atmosferu kada dolaze Dinamo ili Hajduka, a kada dolazi jedan dobra momčad poput Belupa, onda ostavljamo dojam kao da ćemo lako pobijediti. Moramo početi razmišljati da je svaka iduća utakmica najvažnija, da je svaka iduća pobjeda najslađa.... Sve ostalo ne prihvaćam. Već nas je utakmica u Koprivnici najesen upozorila da Slaven Belupo zna igrati, što su pokazali ove sezone na oba gostovanja. Favoriti smo što moramo opravdati na terenu! Možemo pričati što god hoćemo, na terenu treba dokazati zašto smo na visokom mjestu na ljestvici. Dvije utakmice na Kantridi ove sezone igrali smo dobro, uvjeti za igru bit će dobri i nema razloga da ne razmišljamo o novoj pobjedi. Belupo je Čačićevim dolaskom ostvario iskorak u kulturi igre, u nešto drugačijem pristupu iako mislim da je Scoria napravio dobar temelj. Često se zna dogoditi kod smjena trenera da jedan pobere vrhnje, koje je drugi pripremio. Belupo je posebno u Splitu pokazao kvalitetu u brzoj tranformaciji, malo su se pojačali, ali mi moramo razmišljati o sebi, naglašava Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.